söndag 5 oktober 2008

Meningslös forskning

Alla miljarderna som CERN-laboratoriet kostat tycker jag kunde använts till mer meningsfull forskning. Och på ungefär samma tema ser jag att det finns något som heter igNobelpriset. Ignoble betyder simpel, vanhedrande, tarvlig. Årets medicinpris går till en amerikansk ekonom som visat att dyra placebopiller är effektivare än billiga placebopiller. Fysikpriset gick till två amerikaner som med en matematisk modell visat varför t.ex. sladdar till hörlurar och julgransbelysningar trasslar till sig. Kemipriset delas mellan två mottagare. En amerikan och en från Puerto Rico har visat att Coca Cola har en spermiedödande effekt. Dom får dela priset med ett par från Taiwan som visat att Coca Cola inte har en spermiedödande effekt. Min favorit är ekonomipriset som går till tre amerikaner som visat att magdansösers dricks påverkas av deras menstruationscykler. Allra mest får dom under ägglossningen. Uppenbarligen är dom mest eggande då.... Äter dom P-piller är det ingen skillnad i dricks. Satsa mer på forskning!

Jag hörde på nyheterna att de tyska skattebetalarna får gå in och rädda ännu en bank. Förtroendet bankerna emellan är så lågt att man vägrar att låna ut pengar till varandra. Och samtidigt hävdar man från ansvarigt håll att "det är ingen fara". Bankerna är solida. Jaha? Men varför litar bankerna själva inte på varandra? Vad är det slipsnissarna på bankerna vet, som alla vi andra inte ska få veta?

Husbondens Röst (Dagens Nyheter) publicerar i dag på DN Debatt ett inlägg från De Fyras Gäng med rubriken "Vi fördjupar alliansen vid oktobermöte i Varberg". Jaha, gå bara inte ut på för djupt vatten så att ni går under!

I går hörde jag radions intervju med Finlands utrikesminister Alexander Stubb. Han lät som om han var en mycket intelligent person med en hel del tänkvärda tankar. Han hade bland annat varit lite kritisk till Calle Stro... f'låt Bildts liknelse mellan Nazityskland och Ryssland, och Hitler och Putin på sin blogg. Men, som Stubb sade: - "Men det är tydligt att Carl Bildt inte lyssnar på Finlands utrikesminister." Han borde kanske göra det!

Det är kris i byggbranschen ser jag. Flera företag inriktade på lite lyxigare byggen har gått i konkurs. Har slipsnissarna gått under jorden?

Söndag, och i morse var det dags för den regelbundna Höstlunken i Friluftsfrämjandets regi. Nattens stormande och det faktum att det regnade friskt gör att vi har ganska stora förhoppningar om att kanske ha tur att vinna ett lottat pris. Ju färre som deltar i lotteriet, desto större chans att vinna. I ett så'nt här pissevä'r var det inte många som var ute och gick. Det var mycket tomt och ensamt i skogen. Det var tur att det fanns regnställ och ordentliga stövlar. Och till detta den regnhatt som jag värderar som det mest värdefulla klädesplagg jag har i min ägo. Har man glasögon uppskattar man en "hatt" med brätte när man är ute i regn. Och dessutom slipper man titta in i insidan av hättan när man vänder sig om för att titta bakåt, som man får göra om man har hättan uppe.

Men nu framåt eftermiddagen har det faktiskt slutat regna och solen tittar fram lite. Om allt fungerar kan det bli en joggingrunda lite senare i kväll trots allt. Jag hade mina tvivel ett tag. Fast jag har förstått att det väl ska bli ganska regnigt under den kommande veckan. Så jag hoppas regnställ osv hunnit torka till i morgon.

Jag noterar slutligen att versionen av min blogg på Aftonbladet under gårdagskvällen passerade besökande nummer 10.000. I varje fall enligt tillgängligt räkneverk.

Inga kommentarer: