måndag 6 oktober 2008

Börskurserna fortsätter att sjunka som gråsten i hamnbassängen

Trots att regeringar och riksbanker pumpar in hundratals miljarder i systemet och man från myndigheterna garanterar allt större del av vårt banksparande så sjunker aktiekurserna som gråsten i hamnbassängen. Jag blir allt mer undrande över vad det är som banker och myndigheter inte vill berätta för allmänheten. Den officiella förklaringen till problemen är ju att bankerna inte är villiga att låna ut sina pengar till andra banker. Men om det nu är så god ekonomi hos de flesta bankerna, varför vågar man inte låna ut? Vad är det för information man undanhåller?

Jag vet inte riktigt vad jag ska skylla det hela på, men det blev ingen joggingrunda i går på kvällen. Kanske ska jag skylla på högerhanden (där ringfingret bara är obetydligt längre än ringfingret), kanske ska jag skylla på att jag helt enkelt gjorde andra tidsprioriteringar på kvällen. Kanske bara skylla på att jag inte gittade. Mina högt ärade läsare får själva välja.

I Aftonbladet läser jag i dag om den norske fårägaren som fick 6 får ihjälbitna och ytterligare 16 skadade av en lösspringande jakthund. Man skulle kanske införa fri jakt på jakthundar som Badlands Hyena föreslår. Av artikeln framgår att hunden tidigare behandlats med elchocker för att låta bli får! Vad är det jägarna sysslar med?

En annan lösning på problemet har den moderata riksdagsledamoten Lars Elindersson som skriver ett inlägg där han tycker det ska införas fri jakt på varg. Allt för lära vargarna att veta hut. Dom har blivit allt för socialiserade som han skriver eftersom vi varit för snälla mot dom. Undrar om det egentligen inte är fri jakt på socialister han är ute efter?

Miljöpartiet har genomfört en medlemsomröstning om att plocka bort kravet i partiprogrammet om ett svenska utträde ur EU. Det visade sig att en mindre majoritet tyvärr tyckte det var dags att acceptera faktum och svälja medlemskapet. EU-förespråkarna verkar tolka det hela som att Mp blivit EU-vänner. Men jag tror inte att det handlar om detta. Man fortsätter att vara tydliga med att påpeka att kritiken mot EU:s utveckling finns kvar. Och dessutom tror jag mest det handlar om att svälja förtreten för att ha en chans att komma till maktens grytor. Mona Sahlin har väl gjort klart att det var ett krav för att få vara med.

Israel ska, enligt Aljazeera, skaffa egna klusterbomber istället för de man har nu som är importerade från USA. Och det är väl en positiv utveckling, eller.....

Inga kommentarer: