tisdag 31 oktober 2023

Ett brev till Maria

» Vad blir svaret?

I morgon inför vår SD-marionett, Utvisningsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M), nya regler för att kunna få arbetstillstånd för att få arbeta i Sverige. Nu måste man ha en månadslön på minst 27.360 kronor. Alltså en årsinkomst på motsvarande närmare 330.000 kronor. Detta är tydligen framräknat som någon form av medianlön i Sverige. Dvs häften av oss tjänar mer och hälften av oss tjänar mindre. Det heter att man ska ha "en god försörjning". Vilket uppenbarligen inte hälften av svenskarna då har.

Införandet av dessa nya regler kommer att medföra stora problem på många arbetsplatser som idag är beroende av utländsk arbetskraft. Personal som nu kommer att utvisas. Det är allt från privata företag till exempelvis vården inom kommuner osv som på många håll är beroende av utländsk arbetskraft för att kunna ge den service som samhället måste ge. Men sådan hänsyn kan man inte ta tycker Maria Malmer Stenergard och hennes kumpaner inom Sverigedemokraterna. Som istället vill bli av med så många som möjligt av de som inte är etniska svenskar i vårt samhälle. Inte ens de som jobbar och betalar skatt är välkomna i deras drömsamhälle.

Jag skäms!

Jag har hur som helst skickat ett mejl till vår, som det heter, Migrationsminister Maria Malmer Stenergard. Jag räknar inte med att få något vettigt svar. Men jag lovar att återkomma med det svar som eventuellt kan inkomma.

- - - - - - - - - -

Hej Maria

Nu börjar från den 1 november nya regler att gälla för utländska medborgare som vill jobba i Sverige. Tjänar man inte minst 27.360 kronor kan man inte få arbetstillstånd i Sverige. Jag förutsätter att du har sett oron bland många arbetsgivare, kommuner osv för hur man ska lösa bemanning utan alla de utländska arbetare som räddar jobbet.

Jag är fullt medveten om att det hela är ett resultat av det hat mot icke-svenskar som finns inom Sverigedemokraterna och som du anammat.

Maria Malmer Stenergard (SD)
Eftersom du är en formell representant för Moderaterna skulle jag vilja fråga hur min son, som är svårt autistisk och lever på aktivitetsersättning, ska behandlas. Om nu 27.360 kronor är en rimlig inkomst för att man ska anses kunna försörja sig. Det ska ju motsvara en god försörjning heter det. Hur är det tänkt att min son ska försörja sig? Hans Aktivitetsersättning är 11.725 kronor i månaden. Den inkomsten är dessutom straffbeskattad eftersom han ju inte har rätt till Jobbskatteavdrag. Han ska ju "motiveras" att ta ett jobb heter det.

Han kanske också ska utvisas? Han kan ju uppenbart inte försörja sig på den inkomsten om nu en mer än dubbelt så hög inkomst anses vara nödvändig. Han ska betala hyra och mat på sitt LSS-boende, betala för mat på sin Daglig verksamhet. Det är tur att vi föräldrar står för en stor del av hans kostnader för kläder osv och att hans fritidssysselsättningar inte kostar pengar.

Anser du som moderat att det är riktigt att han ska straffbeskattas för sitt medfödda funktionshinder? Vilken inkomst anser du egentligen är nödvändig för att man ska kunna anses kunna försörja sig i vårt land?

Har du någon gång yttrat dig uppskattande om alla de invandrare som jobbar och sliter för att göra Sverige bra samhälle att leva i. Det gäller ju faktiskt de flesta invandrarna. Jag skäms varenda gång jag pratar med alla de av utländsk härkomst som jag bor granne med, har jobbat ihop med, träffar på min fritid osv över den retorik som kommer från dig och dina meningsfränder inom Sverigedemokraterna.

Jag är medveten om att det finns de som ska utvisas/avvisas. Jag har jobbat mer än fem år på ett av Migrationsverkets Förvar innan jag gick i pension. Jag har där träffat många som jag är tacksam för att dom inte är kvar i Sverige. Det handlar om allt från personer som kommit hit för att begå brott, som kommit hit för att jobba svart osv. Men jag har träffat minst lika många där jag skämts över hur vi i Sverige behandlar människor. Bara för att dom inte är vita, kristna, infödda etniska svenskar.

Har du betalt medlemsavgiften till Sverigedemokraterna? För det är SD-politik du för!

- - - - - - - - - -

Läs:
Minimilönerna medför en massiv förlust. - Svenska Dagbladet debatt
Det måste vara attraktivt att söka sig till Sverige. - Expressen debatt
Idioti att utvisa dem som Sverige behöver. - Aftonbladet debatt
Det starka stödet från utlandssvenskar förpliktigar. Det är dags för M att leverera. - Sydsvenskan Debatt
Försörjningskravet. - Arbetaren
De kom till Sverige som ensamkommande – nu har de fasta jobb. - Dagens Nyheter
Arbetsgivaren: Nya reglerna kan slå hårt mot personal i Stockholm. - SVT
Efter nya kraven på arbetskraftsinvandrare – Kommunal i Norrbotten vill höja lägstalönerna. - Kommunalarbetaren
Arbetskraftsinvandring har också kostnader. - Svenska Dagbladet
Nej, flyktingar behöver inte få löneförhöjning. - Expressen

Inga kommentarer: