onsdag 18 oktober 2023

En massa olika tyckerier

» Dessa Timbrokloner.

I en debattartikel i Aftonbladet tycker ett antal liberala Timbroutbildade politiker synd om Sveriges högavlönade mångmiljonärer. Slopa taken i våra socialförsäkringar kräver dom. Det finns alltså ett maxbelopp i sjuk- och föräldraförsäkringen. Har du en månadslön på t.ex. 2 miljoner kronor så får du faktiskt inte 52.600 kronor om dagen om du skulle bli sjuk. Maxgränsen ligger på en månadslön på 43.750 kronor. Skulle du ha en högre månadslön så innebär det inte att du får en högre sjukpenning eller föräldrapenning. Dessa Timbro lookalikes tycker också synd om de med högre inkomster som tvingas betala statlig skatt. Visst är det synd om dom? Visst kan vi diskutera var gränsen ska ligga, men jag tycker nog att det är rimligt med en gräns.

» Nytt nannysystem.

För övrigt har ni väl alla uppmärksammat att vår Brunblå sörja i varje fall vill införa en ny förmån för de redan privilegierade. Ett nannysystem ska införas i Föräldraförsäkringen. Syftet med Föräldraförsäkringen är att föräldrarna ska kunna skapa en god kontakt med sina nyfödda barn. Båda föräldrarna! Därav reglerna med att vissa dagar är reserverade för varje förälder och möjligheten att överlåta dagar till den andra föräldern. Men nu inför man möjligheten till en form av nannysystem för föräldrar som vill prioritera karriären framför sina barn. En del av FP-dagarna (90 stycken) ska helt enkelt kunna överlåtas till vem som helst. Från farmor till grannen eller en ledig nanny eller liknande. Visst är det vist? Fast det kan ju inte vara för barnens bästa?

» Ännu bättre.

Sven Tycker helt gratis
Jag noterar att Handelsbanken under tredje kvartalet gjorde sitt bästa kvartals någonsin. Vinsten ökade med 12% från förra kvartalet till en vinst på 9,9 miljarder. Det motsvarar alltså 3,3 miljarder i månaden. Lite förenklat 150 miljoner kronor per arbetsdag. Inte illa pinkat att lyckas få så bra överskott på servicen till kunderna! Jag för min del tror nog att en liten Bankskatt på bankernas övervinster kanske inte är någon allt för dålig idé utan istället rimligt.

» Polska framgångar.

Högern i Europa har lite sorg. Valet i Polen gick inte riktigt så bra för SD:s vänner i Lag och rättvisa. Trots god hjälp från media, radio och TV osv så blev visserligen Lag och rättvisa störst, men Donald Tusks oppositionskoalition har fått egen majoritet i ett val med rekordstort valdeltagande. Ibland kan det gå bra.

» TiDÖbibelns konsekvenser.

Vi kan notera att den Brunblå sörjans statsminister Ulf Kristersson fortsätter att se TiDÖbibeln som den stora vägledaren i livet. Enligt de visa orden i den Heliga skriften får man inte kritisera vännerna inom TiDÖavtalet. Alltså uteblir eventuell kritik mot sverigedemokraters fortsatta övertramp oberoende av vad som sägs. TiDÖbibeln kräver att man må icke kritisera en broder inom TiDÖ!

» Den Brunblå sörjans jakt.

Den fria rörligheten inom den Europeiska Unionen är inget som hyllas av den Brunblå sörjan. Innan denna rörlighet inom EU fanns så hade vi passfrihet inom de Nordiska länderna. Jag kunde redan som barn ta färjan till Danmark för ett kort besök i Helsingør utan att behöva tänka på pass och liknande. Men nu ska dom jagas! Alltså vill vår regering införa möjligheten att plötsligt stänga gränsen och kräva att transportörerna gör id-kontroller på alla resenärer. SJ har deklarerat att det har inte deras tågvärdar tid med på den 10 minuter långa resan mellan sista stationen i Danmark och den första i Sverige. Skulle en sådan regel införas så drar helt enkelt SJ in sina tåg som går till København. Jag undrar hur SL i Stockholm hade agerat om man beslutade sig för att id-kontroller ska göras på alla som passerar gränsen mellan Stockholms stad och omgivande kommuner? Jag tror inte att man i Fjollträsk har fattat att det finns inte en gräns mellan Danmark och Skåne. Det är EN gemensam region.

» Som förväntat.

Så har då ekonomen John Hassler lagt fram sina förslag till vår så kallade klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L). Som förväntat löser vi problemet med att den Brunblå sörjans miljöpolitik innebär att klimatmålen till 2030 inte kommer att klaras. Lösningen? Vi slopar målen! Bra tänkt! På Sverigedemokraternas partikansli jublar man i varje fall.

» 1 år med Uffe.

Idag är det faktiskt ett år sedan vår Brunblå sörja trädde till. Vad har Ulf Kristersson då lyckats med:
1/ Gängkriminaliteten har bekämpats.
2/ Sverige har blivit medlemmar i NATO.
3/ Miljöarbetet har fått en rejäl skjuts.
4/ Mer kärnkraft.
5/ Sverigedemokraterna har hållits under kontroll.
6/ Ulf Kristersson har fått vara statsminister
Vi får ge honom ett år till kanske? Fast helst inte!

Inga kommentarer: