lördag 14 oktober 2023

Hat

» Och mer hat.

Enligt vår statsminister Ulf Kristersson så har vi ett importerat judehat. Och jag tror faktiskt att Ulf Kristersson i det fallet har rätt. Stora grupper inom palestinier i synnerhet och muslimer i allmänhet lägger en kollektiv skuld på alla judar för det förtryck som staten Israel utsätter palestinier för. Det handlar om Gazaremsan där mer än 2 miljoner palestinier lever (främst flyktingar från nuvarande Israel). Detta på en yta mindre än en tredjedel av Öland. Och i ett område utsatt för en mer eller mindre total blockad från den israeliska militären som varat i mer än 15 år. Man kan kanske förstå den frustration som befolkningen där känner?

Samtidigt har den israeliska staten ockuperat Västbanken. Man upprättar ständigt nya bosättningar där israeler flyttar in och tränger bort de palestinier som redan bodde där. Palestinier hänvisas till små enklaver. Det finns stora likheter med den sydafrikanska apartheidpolitiken där ursprungsbefolkningen hänvisades till noga kontrollerade områden medan den vita inflyttade befolkningen bredde ut sig. Man kan kanske förstå den frustration som befolkningen där känner?

Men, det ger inte palestinier rätt att kollektivt "bestraffa" alla judar för vad staten Israel gör. De massakrer som Hamas gjort sig skyldiga till mot oskyldiga civila är avskyvärda och förtjänar inget annat än fördömande och avståndstagande. Det samma gäller det hat mot judar och judiska grupper som blossat upp i Sverige. Judar som bor i Sverige har inget ansvar för de övergrepp som staten Israel gör sig skyldiga till i Palestina. Den avskyvärda antisemitism som blossat upp förtjänar inget annat än fördömande. I detta har Ulf Kristersson rätt, vi har ett importerat hat mot judar som inte kan annat än fördömas.

Men vi har också ett inhemskt hat mot palestinier och muslimer rent allmänt som nu fått ny drivkraft. Muslimhatare i alla former ser sin chans nu. När man kommer med krav på att dra in all form av stöd till Palestina som kollektiv bestraffning så gör man ju exakt samma avskyvärdhet som vi beskyller palestinier och muslimer idag för. Dvs en kollektiv bestraffning! När medlemmar av Liberalerna kräver att Sverige ska skicka vapen som stöd till Israel så undrar jag hur man tänker. Den israeliska militären är klart överlägsen den svenska. Det är en av världens starkaste militärer. En styrka man använder för att ockupera grannländer och för att förtrycka flyktingar från Israel. Det vore ju snarast så att vi skulle skicka militär hjälp till Palestina för att dom ska kunna försvara sig mot en överlägsen ockupationsmakt (läs Ryssland och Ukraina).

Nu vill jag dock poängtera att jag INTE anser att vi ska skicka mer vapen. Men vi ska humanitärt och politiskt stödja Palestina och palestinierna. OCH fördöma den israeliska ockupationen och det israeliska annekterandet av ockuperad mark. Det finns en FN-överenskommelse om två stater bredvid varandra. Vi måste alla acceptera det faktum att det idag finns ett Israel. Något som även palestinierna och andra grannländer måste acceptera. Även de miljoner flyktingar som finns i Gaza, i Libanon och på Västbanken. Men, det ska också finnas en palestinsk stat. Detta måste Israel acceptera och inte fortsätta att göra allt man kan för att förhindra möjligheten till detta. Ockupationen, bosättningarna och den apartheidpolitik som förs har inget annat syfte än att omintetgöra möjligheterna till en palestinsk stat. Vad det israeliska målet är vet jag inte. Om man annekterar hela Västbanken (som man gjort med hela Jerusalem, Golanhöjderna osv) och införlivar detta i Israel kommer man snart att få en stat där palestinierna är i majoritet. Eller man räknar med att fördriva dom ytterligare till flyktingläger i grannländerna?

Israels apartheidpolitik i Palestina

Ja, Ulf Kristersson, vi har en vidrig importerad antisemitism som har en grund i att kollektivt bestraffa alla judar för vad staten Israel gör. Men vi har tyvärr också ett inhemsk muslimhat som vill kollektivt bestraffa alla muslimer för vad en palestinsk grupp gör. Ett muslimhat som är lika vidrigt.

Kanske ska vi återvända till koranbrännaren som jag skrev om den 24 september. Det handlar om en ung man som faktiskt åtalats (och nu dömts) för hets mot folkgrupp i samband med en koranbränning. Det var 2020 som den unga mannen (tidigare bland annat ordförande för en avdelning av Fria Moderata Studentförbundet) valde att elda upp en koran, linda in denna i bacon och sedan placera det hela tillsammans med lappar med hatbudskap mot muslimer utanför moskén i Linköping. Fast det var inte allt detta som gjorde att han nu dömts för hets mot folkgrupp. Allt detta var inte hets mot folkgrupp. Att han nu till slut har dömts beror på att han filmade det hela och skröt om det genom att lägga ut det på sociala medier ackompanjerat med hatmusik. Den unga mannen hade alltså sin bakgrund i Fria Moderata Studentförbundet!

Så ja, vi har ett importerat hat mot judar. Men tyvärr har vi ett eget inhemskt hat mot muslimer. Ett hat som verkligen blossat upp nu. Och det har tyvärr blossat upp inom våra etablerade politiska partier - inte bara bland rasisterna i Sverigedemokraterna.

Sätt stopp för hatet - hatet från båda sidor! NU!

Inga kommentarer: