torsdag 12 oktober 2023

Gråt, lögn och skratt

» Stackars Uffe.

Det är åter dags att gotta sig åt en väljarundersökning. Och som vanligt så tvivlar jag på att vår statsminister i den Brunblå sörja som påstås styra vårt land känner glädje. Den stackars Ulf Kristersson tycker att han gör allt rätt, och så sviker väljarna honom. Nu är Moderaterna åter bara på tredje plats samtidigt som stödet för partierna i den Brunblå sörjan fortsätter att sjunka. Hur kan svenska folket var så otacksamma?

Socialdemokraterna 36,5% (-0,4)
Sverigedemokraterna 19,6% (+0,6)
Moderaterna 19,5% (-1,4)
Vänsterpartiet 7,2% (±o)
Centerpartiet 4,5% (+0,2)
Kristdemokraterna 4,0% (+0,3)
Miljöpartiet 3,8% (+0,7)
Liberalerna 2,4% (-0,2)

Den här gången handlar det om Demoskops undersökning i Aftonbladet. Förändringarna är jämfört med förra månaden. Troligtvis jublar man i Kristdemokraterna som precis lyckas kravla sig över 4%-spärren. Sedan ser ju läget för Liberalerna däremot ännu värre ut. Kan något rädda ett liberalt parti som satt sig i knät på antiliberala reaktionärer?

Svens gratis färdiga tyckerier
» Uffe ljuger som vanligt.

Att företrädare för vår Brunblå sörja i styret ljuger har vi vant oss vid. Vid senaste partiledardebatten i TV för några dagar sedan hävdade tidigare nämnda Ulf Kristersson: - ""Tysk elektrifiering går nu långsamt av det enkla skälet att det kraftslag som växer mest är kolkraft.". En direkt lögn! Under de tre första kvartalen 2023 så minskade kolkraften med sammanlagt 36 TWh. Kärnkraften som Tyskland avvecklar minskade med 18 TWh. Detta medan sol och vind ökade med 3 TWh och gas ökade med 3 TWh. Hur det går ihop? Jo, året innan exporterade Tyskland stora mängder elström till Frankrike som ju som bekant hade enorma problem med sin elförsörjning som är helt beroende av kärnkraft. Kärnkraft som krånglade rejält förra året. Man brukar ju från kärnkraftskramarna kalla kärnkraft för planerbar. Och visst är den planerbar - så länge den fungerar. Problemet är att kärnkraft helt oplanerat ofta krånglar och av säkerhetsskäl måste stängas ner vid även små problem. Och då försvinner i ett svep en stor mängd elproduktion. Men, det är något som våra kärnkraftskramare pratar tyst om.

» Dagens skratt.

Det är viktigt att det finns humor inom politiken också. Ett exempel på detta läser jag om i Dagens ETC. De båda KDU:arna (Kristdemokraternas ungdomsförbund) Jonathan Derneborg och Lucas Svärd argumenterar i en debattartikel i GP för att alla svenskar ska förses med ett gratis porträtt av vårt konungarikes mest framgångsrika invandrarfamiljs överhuvud. Vi ska enligt dessa båda KDU:are (som båda sitter i styrelsen för KDU) alla förses med ett porträtt på vår Kung! Jippie! Det framgår inte om det bara handlar om ett litet foto att stoppa i plånboken eller en lite större förstoring? Kanske ska det ingå en tjusig ram? Eller då får man betala extra? Kan det vara i affischformat så att man kan möblera hela väggen efter detta idolporträtt? Kan man få med drottningen också (en annan framgångsrik invandrare). Eller det kostar extra? Kanske kan man få med hela familjen, dvs även prinsar och prinsessor (andra generationens invandrare)? Eller det kostar också extra? Hur som helst blir jag överlycklig och ser fram emot detta. Det finns en liten tom yta ledig på en vägg mellan väggklockan, en bild på min mormor, en bild på min hustrus farfar och ett foto på min mormor och morfars stuga i Hargshamn. Jag hoppas verkligen att detta blir verklighet. Tänk så bra för sysselsättningen! Och alla lyckliga som får något att buga inför på morgonen innan man ger sig iväg till dagens sysslor. Politiken behöver fler skratt!

Inga kommentarer: