lördag 28 oktober 2023

Dumheter

» Jag skäms.

FN:s generalförsamling har antagit en resolution där man uppmanar till ett omedelbart eld upphör i stridigheterna mellan Israel och olika palestinska grupper. 120 länder i generalförsamlingen röstade för att anta resolutionen medan bara 14 länder röstade emot.

Resolutionen uppmanade till eld upphör av humanitära skäl. Resolutionen uppmanar också bland annat till att transporter med nödvändiga förnödenheter ska tillåtas komma in i Gaza och att hjälporganisationer ges tillgång till området. Israels svar är ytterligare intensifierade bombningar, attacker med stridsvagnar in i Gaza och att helt stänga av eltillförseln till området. Där alltså mer än 2 miljoner människor lever. Nu utan tillgång till el, Internet, telefoni, vatten, mat och mediciner. Den israeliska hämnden för terrororganisationen Hamas attack mot Israel är INTE proportionerlig. Syftet med de israeliska terrorbombningarna är att kollektivt straffa det palestinska folket. Man har på kort tid förstört mer i Gaza än någonsin tidigare.

Jag skäms över att Sverige faktiskt lade ner sin röst i generalförsamlingen. Vilken syn på människovärde har man från den svenska regeringen? Uppenbart är att man anser att alla palestinier har ett kollektivt ansvar för vad terrorgruppen Hamas gör. Så det är fullt OK att mörda tusentals och åter tusentals Gazabor. Senaste siffran var visst 7.000, men eftersom bombningarna har intensifierats sedan dess så har den siffran stigit rejält.

» Det går illa för Uffe.

Jag såg siffrorna för senaste väljarundersökningen från Indikator Opinion som från början publiceras av SR:s Ekot. Dom siffrorna kan inte göra Ulf Kristersson glad. Så här ser oktobersiffrorna ut:

Socialdemokraterna 37,9%
Sverigedemokraterna 22,0%
Moderaterna 16,1%
Vänsterpartiet 8,1%
Miljöpartiet 4,8%
Centerpartiet 4,1%
Kristdemokraterna 2,9%
Liberalerna 2,3%

Vi kan av detta konstatera att Kristdemokraterna och Liberalerna ligger tryggt placerade en rejäl bit under 4%-spärren och riskerar allvarligt att åka ur Riksdagen vid ett nytt val. De Rödgröna leder med 54,9% mot den Brunblå sörjans 38,1%. Lägg till att KD och L alltså ligger under spärren. En annan intressant siffra vi kan utläsa är att nu är Sverigedemokraterna ensamma större än alla tre regeringspartierna tillsammans. 22,0% mot 21,3%. Vi kan också notera att Vänsterpartiet idag är mångdubbelt större än KD+L tillsammans och V är nu hälften så stora som Moderaterna.

Hur ska vi ha det Uffe? Tänker du fortsätta sitta i Jimmie Åkessons knä och inte bryta mot TiDÖavtalets påbud att du må icke kritisera en TiDÖ-kollega? När är gränsen nådd?

Läs:
SD är större än M, KD och L tillsammans – detta kan bli följden. - Dagens ETC

» Älskade EU.

Vi kan notera att vi kan räkna med ökade kostnader för vår elförbrukning nästa vinter. Inte för att elen har blivit dyrare egentligen. Inte för att vi har brist på elström. Sverige är fortfarande Europas största exportör av elström. Nä, men priset på elströmmen beräknas öka till nästa vinter pga påbud från EU. Det högre elpriset i centrala Europa som vi exporterar el till skall ännu mer få sprida sig till våra elräkningar. Allt för att tyskarna ska få lite billigare el. Men vi ska alltså få dyrare el. Visst är dom visa på EU?

Läs
EU-regel kan höja elpriset med 20 procent. - Svenska Dagbladet

Glöm inte gå upp i natt och skruva om alla klockor!

I natt går vi tillbaka till Normaltid

Inga kommentarer: