måndag 30 oktober 2023

Kan man lita på moderater

» Är miljöaktivister farliga?

Just nu förs en intensiv hatkampanj mot Greta Thunberg från den svenska högern. Hon har ju dristat sig till att framföra kritik mot den israeliska terrorn mot det palestinska folket. Och om man kritiserar Israel så är man automatiskt antisemit och judehatare. Där fick man från högern äntligen en chans att sätta åt ungjäveln som dristar sig till att kritisera den miljöpolitik som förs i Sverige och på andra håll.

Rent allmänt är man från högern uppenbarligen väldigt rädda för klimataktivister. Nyligen ställde vår s.k. Klimatminister in sin medverkan vid ett evenemang på grund av vad man kallade "säkerhetshot". Vid en närmare granskning så handlade det om en 70-årig man som tillhör en aktivistgrupp som hade anmält sitt deltagande och han hade för avsikt att ställa en fråga om betong. Men rädslan för klimataktivister är så stor att den s.k. Klimatministern ställde in pga "säkerhetshot".

För en tid sedan genomförde klimataktivister en aktion vid Bromma flygplats, en aktion som slutade med att aktivisterna hamnade inlåsta i celler. Polisen deklarerade då att aktivisterna varit inne på flygplatsområdet. Något som inte alls stämde. Den aktion som genomfördes skedde på den offentligt tillgängliga parkeringen utanför terminalen. Swedavias presschef Robert Pletzin hävdade att aktionen hade fått ett ambulansflyg att ändra sin rutt. En senare granskning visade att det var ett tomt privatflyg som hade valt att landa på Arlanda istället för på Bromma. Aktivisternas aktion riktades emot det kraftigt ökade privatflyget som är den mest klimatskadliga transportformen vi har. En form av flyg som ökar kraftigt allt eftersom antalet multimiljardärer växer. En grupp som totalt struntar i klimat- och miljöhänsyn bara dom kan fortsätta leva sitt bekväma lyxliv.

Jag vill med detta poängtera att jag inte alltid sympatiserar med de mera extrema klimataktivisternas arbetsmetoder. Ibland genomförs aktionerna på ett sätt som snarast skrämmer bort människor från idéerna. Syftet med aktionerna är ju att göra människor medvetna om problemen och få människor att stödja miljörörelsen. Då kan man inte genomföra aktioner som skrämmer bort människor.

En mycket lyckad aktion läste jag om i somras. När delar av Europa led av enorm torka. Vattnet räckte inte att bevattna odlingarna och skörden torkade bort. Det var mer eller mindre totalt bevattningsförbud. Samtidigt var det golfbanor som fortsatte att bevattna sin greener så att gräset skulle var fint och inbjudande när golfarna skulle göra sina puttar. En grupp aktivister genomförde en aktion där dom planterade blommor i golfhålen! DET tyckte jag var en mycket lyckad aktion.

Läs:
Politiker spär på lögner om oss klimataktivister. - Aftonbladet Debatt

» Är moderater farliga?

Det är väl ingen som lyckats undgå att det finns en mycket stark känsla i arabländer att Sverige i praktiken är ett muslimfientligt land. Det är den känslan som skapade grunden för terrordådet i Bryssel t.ex. Bakom "myten" om Sverige som muslimfientligt ligger i princip två saker.

Moderaterna - till återvinning
1/ Svenska myndigheter kidnappar barn från sina muslimska föräldrar.
2/ I Sverige är det sanktionerat från staten att bränna koraner.

Om vi tar den sista punkten först så handlar det naturligtvis om Rasmus Paludan och Salwan Momikas aktioner att elda upp koraner för att hetsa mot muslimer. Vad man hos stora muslimska grupper inte förstår är att bara för att det är tillåtet så har det inte stöd av staten. I Sverige får man elda koraner, men man får också elda bibeln eller t.ex. den judiska toran. Det innebär inte att Sverige är varken muslimfientligt eller fientligt mot kristna eller judar. Dock undrar jag om man idag skulle fått polistillstånd för att elda den judiska toran? Idag går nog gränsen där! Då är man ju uppenbart antisemit. Medan man tydligen inte måste vara islamofob om man eldar koranen. Det som försvårar det här, ur muslimsk synpunkt, är ju att vad som uppfattas som en representant för regeringen och ordförande för riksdagens justitieutskott ju faktiskt uppmanat till koranbränningar (sverigedemokraten Richard Jomshof). Den svenska regeringen är direkt beroende av ett muslimhatande parti som man inte vågar kritisera från regeringen. Så på den här punkten är det ju inte långt ifrån att Sverige i praktiken är ett muslimhatande land som styrs av en moderatledd regering sittande i knät på ett muslimhatande parti!

Sedan kommer vi till den andra punkten. Som faktiskt är äldre. Dvs att sociala myndigheter kidnappar muslimska barn. Vad det handlar om är att sociala myndigheter ju kan omhänderta barn som far illa (muslimska och andra) och t.ex. placera dom i familjehem osv. Ett exempel på detta i Gällivare har Dagens Nyheter granskat. Barnen omhändertogs sedan dom bland annat berättat att föräldrarna slagit dom och dom placerades i familjehem. Mamman till barnen har varit en av de mest tongivande i den LVU-kampanj mot Sverige som förts. När barnen äntligen omhändertogs hade det kommit rapporter om deras missförhållande under flera år. - "Mina föräldrar vill att jag ska sova snabbare, så då slår dom mig för att jag ska sova snabbare. Man kan inte sova när man är ledsen" berättade ett av barnen.

Men som sagt, mamman har varit en av de drivande i kampanjen mot de svenska myndigheterna. Hon har varit tongivande med hundratals inlägg på sociala medier, intervjuer i media i utlandet osv. Det intressanta är att, och därav rubriken, att hon fått stöd från två ledande moderatpolitiker (ett gift par). Som sitter i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för Moderaterna. Socialnämndens beslut fick stöd från Länsrätten osv. Men, plötsligt fick barnen en ny handläggare på socialförvaltningen, som flyttade barnen först till ett annat familjehem och strax efter flyttade hem barnen till föräldrarna. - "Min handläggare lyssnar inte på mig" klagade pojken. - "Jag är rädd" säger flickan.

Intressant är att efter detta har både den nya familjehemsmamman där barnen bara vistades en kort tid och den nya handläggaren på Socialförvaltningen fått nya politiska uppdrag - i Socialnämnden för Moderaterna!

Läs:
Frontfigur i LVU-kampanjen fick hem placerade barn – med stöd av moderater. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: