söndag 22 oktober 2023

Irritationsmoment

» INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN.

Visst är den ett regelbundet irritationsmoment den där tangenten på skrivbordet som ligger precis ovanför Shift-tangenten. Den där förbannade tangenten som regelbundet råkar tryckas ner av misstag så att man får en hel mening med versaler innan man upptäcker vad som hänt. Det finns mycket att irritera sig på, krig, våld, bedragare och mycket annat. Men Caps Lock-tangenten står i en klass för sig!

» Ett dilemma för "han som bestämmer".

Jag ser att "Han som bestämmer", Jimmie Åkesson alltså, har fått ett dilemma. SD säger ju absolut Nej till någon form av förbud mot koranbränning. Det är ju istället något som stöds och uppmuntras av vårt ledande islamofobiska parti. Men det finns sverigedemokrater som vill förbjuda att man skändar den svenska flaggan. Till och med Jimmie-pajasen inser att det kan verka lite inkonsekvent. Så det blir nog inget förbud mot att skända svenska flaggan. Det är viktigare att kunna elda med koraner.

» Taskigt för Ebba.

Irritationsmoment
Så är det dags igen. För någon dag sedan publicerade Svenska Dagbladet sin oktoberundersökning, som görs av Novus. Undersökningens tre stora förlorare är Miljöpartiet (-1,3), Kristdemokraterna (-1,1) och Moderaterna (-0,9). Tre stora vinnare hittar vi, Sverigedemokraterna (+2,5), Centerpartiet (+0,9) och Socialdemokraterna (+0,8). Kristdemokraternas siffra på 2,6% är den lägsta som Novus någonsin uppmätt.

Mellan blocken är läget ungefär detsamma. De fyra Rödgröna partierna samlar 54,4% medan den Brunblå sörjan samlar 44,2%. Lägg till att just nu är det Liberalerna och Kristdemokraterna som ligger under spärren och riskerar att åka ut med rumpan före om inte tillräckligt många Moderater vill lägga sina stödröster. Och i så fall ännu mer riskera att SD blir mycket större än M. För så är det ju just nu. Gapet mellan SD och M är nästan lika stort som hela KD eller L.

Så här ser det i varje fall ut. Med förändring sedan förra månaden inom parentes.

Socialdemokraterna 37,(% (+0,8)
Sverigedemokraterna 20,7% (+2,5)
Moderaterna 18,2% (-0,9)
Vänsterpartiet 7,4% (-0,4)
Centerpartiet 4,8% (+0,9)
Miljöpartiet 4,4% (-1,3)
Liberalerna 2,7% (-0,3)
Kristdemokraterna 2,6% (-1,1)

En månad till med samma utveckling så är Sverigedemokraterna ensamma större än alla de tre regeringspartierna tillsammans. Hur länge till kan Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson låta Jimmie Åkesson och hans stormtrupper härja fritt utan att man vågar säga ifrån eller ta avstånd? Är det självutplåning som gäller? Feghet brukar bestraffas till slut.

» Viktiga frågor.

Jag ser att den pågående Moderatstämman diskuterar väsentligheter också. Systembolaget måste köpa in kyldiskar så att man kan sälja ölen kall.

» Jag blir verkligen orolig.

Jag hör på TV:n Benjamin Netanyahus krigshetsande. Jag blir orolig! Det är faktiskt Israel som är ockupationsmakten och den militärt överlägsna parten. Det är dags för världens alla israelvänner att få Netanyahu att lugna ner sig. Annars går det åt helvete!

Inga kommentarer: