fredag 6 oktober 2023

Det var varmt

» Ännu en rekordvarm månad.

September månad 2023 blev den globalt varmaste septembermånad som någonsin uppmätts. Överlägset! Hela sommaren innan har varit rekordvarm. Vilka nyheter läser vi samtidigt? Jo, vårt flygande till utlandet fortsätter att öka. I en frågespalt om resor läste jag en inskickad fråga från ett par som ville ha tips på lämpligt resmål för en weekendresa till värmen. Man hade i år testat Dubai och Thailand, men ville gärna testa något annat en kommande tredje helg.

Det är kanske inte så konstigt att det blir varmare och varmare. Haven är rekordvarma, havsisen smälter undan i allt snabbare tempo och våra högsta bergstoppar blir lägre när snön smälter.

Fast den handlingskraftiga regering vi har i vårt land sänker priset på bensin och diesel, gör utsläppen från nämnda bränslen miljöskadligare, satsar pengar på att subventionera flygandet och lägger ner järnvägsprojekt!

Men låt oss ta en god nyhet också. Jag såg ett inslag om att Salwan Momikas senaste koranbränning i Malmö inte blev någon större succé för honom. Flera organisationer och muslimska grupper hade samlats på platsen för att uppmana åskådare att gå därifrån och helt enkelt strunta i knäppgöken. Något som tydligen blev mycket lyckat. Ja, inte för Salwan Momika, som fick se sig delvis nonchalerad. Men för alla andra. Det är rätt metod att bemöta idioten. Strunta i honom! Då blir det inte så kul för honom längre. Låt istället Migrationsverket granska hans många lögner i hans ansökan om asyl.

För övrigt såg jag i en längre artikel i Expressen att det börjar mullra inom Kristdemokraterna. Stödet för Ebba Busch verkar falna och man börjar diskutera hennes framtid. Både högerfalangen (Ebba Busch osv) och vänsterfalangen (det "gamla" KD) är missnöjda. Tydligen tycker högerfalangen att man inte längre kan lita på Ebba Buschs högersväng och...

Sven Tycker


Ja, jag vet. Det är fult att känna skadeglädje! Men jag kan inte låta bli att gotta mig!

Inga kommentarer: