söndag 8 oktober 2023

Dödandet fortsätter

» Och ockupationsmakten Israel får internationellt stöd.

Mördandet i Israel och på Gazaremsan fortsätter. Mängder av människor som bara vill fortsätta leva i fred dödas och får sina liv förstörda. Hamas, som är terroriststämplade av västvärlden, blixtattack mot Israel överraskade den israeliska säkerhetstjänsten och militären totalt. Den islamistiska organisationens attack gör inte att en fredlig lösning på konflikten kommer närmare.

Jag gråter
Men å andra sidan finns det ingen vilja från den israeliska ockupationsmakten till en fredlig lösning på konflikten på annat sätt än i form av en total kapitulation från det palestinska folket. Detta så att Israel kan helt annektera hela Palestina och sedan skapa ett apartheidsystem där israeliska bosättare bestämmer och tar över all värdefull mark medan det palestinska folket hänvisas till små öar av ghetton där dom får leva som en andra klassens medborgare.

Den styrande högern i Israel har inget intresse av någon tvåstatslösning där två stater, Israel och Palestina, ska leva i fred bredvid varandra. För den styrande högern under Benjamin Netanyahu gäller bara att det israeliska folket fortsätter att bygga nya bosättningar på ockuperad mark och tränger undan de palestinier som bor där. Det finns inget intresse för den tvåstatslösning som världen fortsätter att tro på. Man gör allt man kan för att torpedera möjligheten.

Och i väntan på att världen ska inse att Israel inte vill ha någon fredlig tvåstatslösning ställer världen upp för Israels ockupationspolitik. Det är skamligt!

Och mördandet kan fortsätta!

Inga kommentarer: