fredag 27 oktober 2023

Ta seden dit man kommer

» Passar det inte - dra hem.

Facket vill teckna kollektivavtal med Tesla. Men Tesla vägrar. I sex år har Metall försökt att förhandla fram ett kollektivavtal med Tesla i Sverige. Men sådana påfund vill uppenbarligen inte Tesla veta av. Man vägrar totalt. Tecknar man inte kollektivavtal i andra länder så gör man det inte i Sverige heller.

Nu har Metall tvingas utlysa strejk på Teslas anläggningar hos TM Sweden AB i Sverige. Fortsätter Tesla att vägra anpassa sig till vad som gäller i Sverige kommer Metall att utlysa strejk även på andra verkstäder som servar Tesla's bilar.

Jag tycker det är självklart att man följer de spelregler som gäller i Sverige. Det gäller även Elon Musk! Om det inte passar Tesla kan man dra sig hem till USA. Jag tar för givet att ingen köper en Tesla-bil. Det finns andra bilmärken att vända sig till.

Fortfarande färdiga åsikter helt gratis
Bojkotta Tesla!

För övrigt ser jag att strejken på Klarna utvidgas. Klarna vägrar också att teckna kollektivavtal. Själv vägrar jag att använda Klarnas tjänster!

För övrigt såg jag att antalet strejker i USA i år är det högsta sedan 70-talet.

Läs:
Tesla respekterar inte spelreglerna i Sverige. - Aftonbladet debatt
Strejk på Teslas anläggningar i Sverige. - Dagens Juridik
Tre frågor om: Strejken på Tesla. - SVT

» Tobias tänker efter.

Jag ser att vår moderata utrikesminister Tobias Billström nästan börjar tycka att Israel börjar närma sig gränsen. Den israeliska terrorn mot palestinier har för länge sedan slutat vara proportionell. Och Tobias Billström ska ha all heder av att även han börjar tycka att det börjar bli lite för långt gånget.

Läs:
Satellitbilder visar norra Gaza före och efter israeliska flyganfallen. - SVT

» Ett bekymmer för Jimmie.

Jag noterar att Migrationsverket nu kommit fram till att vår SD-hyllade koranbrännare Salwan Momika ska utvisas. Han får inte förlängt uppehållstillstånd. Det treåriga uppehållstillstånd han fick när han kom till Sverige i april 2021 går ut och det blir inte förlängt. Han har helt enkelt ljugit!

- "Jag lämnar inte Sverige. Jag kommer att leva och dö i Sverige, deklarerar han. Så nu får ju Sverigedemokraterna lite bekymmer. De som inte har uppehållstillstånd ska ju ut. Så då ska han ut! Han kan inte få fortsätta leva i Sverige illegalt. Ut med honom! Ställer ni upp på kravet SD? Ska vi skicka honom till något av de läger i något land som ska upprättas där vi kan dumpa dom? Det är ju detta vår utvisningsminister Maria Malmer Stenergard och hennes vänner i SD planerar. Vad tror ni?

Läs:
Koranbrännaren Salwan Momika ska utvisas – Jag lämnar inte. - SVT

Inga kommentarer: