fredag 9 april 2021

Dessa Moderater

» Modekraterna.

Jag såg att Moderaterna presenterat nya bevis för att partiet nu förvandlats till en SD-light. Allt naturligtvis för att förbereda sig för en koalition efter valet. M har alltså i dagarna presenterat sina 100 krav för att sätta åt flyktingar och invandrare. Allt för att få ner antalet, i ett race to the bottom. Jag såg att man bland annat krävde att endast invandring som är bra för Sverige skulle accepteras. Samtidigt med ett kraftigt minskat mottagande av kvotflyktingar. Dvs den typ av flyktingmottagande som vi helt kan styra över själva.

Flyktingar från krig
Jag påmindes om det kravet när min fru tittade på SVT:s program Arvinge okänd i går på kvällen. Jag halvtittade själv lite smått medan jag sysslade med annat. Programmet handlade om Vivienne, som hade sitt ursprung på Jamaica. Men hon hade levt i Uppsala och rent allmänt främst betraktats som någon form av "baglady". När hon hade dött och man började reda upp hennes liv och tillgångar visade det sig att hon var mångmiljonär. Hon hade använt stora summor bland annat till att skänka till välgörenhet till olika organisationer. Han ägde flera bostadsrätter i både Sverige och Norge och hade stora fondtillgångar och var högt utbildad. Det påminde mig om att man inte ska ha för bråttom med att döma människor. Vi gör olika val och det av många olika skäl.

Festung Europa
Men, det som fick mig att tänka på de moderata kraven från tidigare under dagen var när man i programmet gjorde en tillbakablick på ett tidigare fall man haft. Det handlade om Richard. Han var son till ett judiskt par som överlevt Förintelsen och tagits emot i Sverige som flyktingar sedan dom befriats från det koncentrationsläger där dom varit internerade. Men, sonen Richard var funktionshindrad när han föddes. Hans föräldrar försökte senare emigrera till USA och sökte visum till USA. Det visade sig att till slut hade dom efter åratals väntan fått visum, dvs för mamma, pappa och Richards syster. Men för Richard fick man inget visum! USA ville helt enkelt inte ta emot en funktionshindrad ung man. Den judiska familjen hade fått en vecka på sig att acceptera "erbjudandet" sedan skulle det förfalla. Dom hade till slut accepterat att åka till USA utan Richard och istället lämnat honom på ett barnhem. Antagligen med tanke att hämta honom när dom etablerat sig i USA. Han blev aldrig hämtad utan blev kvar i den svenska vårdsvängen tills han dog för några år sedan som en äldre man! Men USA ville bara ha invandrare som var bra för USA. Inga som kunde kosta pengar! Jag undrar om det är ungefär så som Moderaterna nu tänker sig i Sverige?

Efter 2:a världskriget 1945 fanns det i Sverige 185.000 flyktingar. Av dessa var ungefär 20.000 judar som flytt från Danmark och Norge från den tyska ockupationen eller som t.ex. kommit med de "Vita Bussarna" vid krigsslutet och som räddats från koncentrationsläger. Många var från de baltiska staterna. I dag vill Moderaterna göra en begränsning av mottagandet av flyktingar till mindre än 5.000 per år. Inte heller under krigets dagar var Moderaternas föregångare särskilt positiva till att ta emot flyktingar över huvudtaget från krigsdrabbade stater. Vart världens miljoner flyktingar ska ta vägen har Moderaterna inget svar på. Sverige ska i varje fall inte bidra. Men det är väl i den här frågan som i så många andra frågor att Moderaterna blundar. Ser man inte problemet så finns inte problemet. Alltså kan man blunda och hoppas att någon annan löser problemen.

Allt detta medan man njuter inom Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: