onsdag 28 april 2021

Veckans skrällbesked

» TV gör oss dumma.

Samhällets grundvalar är skakade. Svenska folket är i chock. Aftonbladet berättar i dag allra överst på sin framsida under rubriken "Skrällbeskedet" att Carola hoppar av Let's dance! Hur ska vi överleva denna katastrof?

Det är kanske Carolas insats i Let's dance som har gjort att mitt blogginlägg från 22 augusti 2006 med rubriken Carola Häggkvist naken återigen har ploppat upp i toppen bland mina mest lästa blogginlägg. Är Sverige befolkat av en hel hord av snuskhumrar?

Bakgrunden till mitt inlägg 2006 var att jag långt tidigare i ett inlägg dels skrivit något om Carola Häggkvist och lite senare skrivit "den nakna sanningen". Resultatet blev en massa snuskhumrar som blev besvikna när dom sökte nakenbilder på Carola och så hamnade dom på Sven Tycker. Detta kommenterade jag alltså 2006 vilket resulterade i nya snuskhumrar. Som alltså fortfarande är aktiva!

Vad är det vi vill titta på
Det hela får mig dessutom att fundera lite över alla dessa dokusåpor som fyller upp sändningstiden på TV-kanalerna och som får helsidor i bevakningen hos kvällstidningarna. Är vi så blåsta att det sitter en massa svenskar och följer detta dravel? Bland de senaste skandalerna så ser vi att TV4 tvingats stoppa sändandet av Paradise hotel sedan det avslöjats om sexuella övergrepp i programmet. Men man reagerade inte när det hände utan först när det månader senare anmäldes och fick publicitet. Att man inte reagerade från början beror naturligtvis på att det är just detta som hela konceptet bygger på. Nu gick tydligen en deltagare ett steg för långt, men det kittlar väl bara ytterligare och lockar ännu fler att titta på skiten!

Samtidigt ser jag att en annan deltagare i "Big Brother" hoppar av, i tårar. Även "Big Brother" bygger ju på samma tanke som "Paradise hotel". Vi ska kittlas av deltagare som gör bort sig och visar upp sig i mer eller mindre naket tillstånd, gärna berusade. Är det inte just "övergrepp" och skandaler som lockar tittarna. Utan dessa, inga tittare. Är vi så totalt blåsta?

Läs:
Carola hoppar av ”Let’s dance” av hälsoskäl. - Aftonbladet
Carolas ord efter avhoppet i Let's Dance: ”Total vila”. - Expressen
Förundersökning inleds efter Paradise Hotel-skandalen. - Aftonbladet
Det är tv-bolagets ansvar att skydda kvinnorna i ”Paradise hotel”. - Aftonbladet
Programledarna riktar kritik efter övergreppen i ”Paradise hotel”. - Aftonbladet
Misstänkta övergrepp i "Paradise hotel" utreds. - Aftonbladet
Joel Kosari hoppar av ”Big Brother”. - Aftonbladet
TV4 om hårda kritiken i ”Big brother”: ”Borde ha avbrutit natten”. - Aftonbladet

Inga kommentarer: