måndag 19 april 2021

SD värnar demokratin

» Pyttsan.

Jag läser en gästkrönika i tidningen Skolledaren (som ges ut av Sveriges Skolledarförbund) som har fått rubriken: - Politiker hotar och vill tysta lärare. Skribenten Torbjörn Hanö tar upp två exempel på där politiker lägger sig i vad dom inte ska göra inom skolans värld. Men om lärarnas åsikter eller undervisning inte passar så lägger man sig i.

I en svensk kommun där man fattat beslut om att förbjuda huvudbonader i skolan framförde en rektor åsikten att beslutet stred mot grundlagen. Vilken också domstolen så småningom kom fram till. Men att rektorn värnade grundlagen och inte provokativa politiska beslut passade inte vissa politiker. Rektorn pressades att avgå!

I en annan skånsk kommun satt en viss politiker och "tjuvlyssnade" på en lektion som en lärare höll på distans och man diskuterade då bland annat stormningen av Kapitolium i Washington. Och läraren använde bland annat beskrivningen att det handlade om ett försök till statskupp. En definition som väl en hel värld håller med om, förutom Donald Trump och hans supportrar. Men nu visar det sig att den tjuvlyssnande politikern uppenbarligen tillhör gruppen Trump-supportrar. Så han gick till attack mot läraren, som kände sig mer eller mindre hotad.

Vad finns det då för gemensam nämnare i dessa både exempel? Jo, Sverigedemokraterna! SD-politiker som lägger sig i det dom inte ska. SD-politiker som är Trump-supportrar.

Samtidigt går alltså medlemmen i Jimmie Åkessons fanclub, Ebba Busch, till attack mot Stefan Löfven!

Läs:
Politiker hotar och vill tysta lärare. - Skolledaren
Ebba Buschs attack på Löfven: Sprider oro och rädsla. - Aftonbladet

Inga kommentarer: