tisdag 13 april 2021

Veckans SD-klavertrampare

» En rejäl bajskorv.

Att representanter för det svenska riksdagspartiet Sverigedemokraterna trampar i klaveret är ett regelbundet återkommande faktum. SD:s ensidiga inriktning på främlingsfientlighet, för att inte säga hat, lockar till sig en hel del tvivelaktiga rasister och allmänt hatfyllda individer. Det är tyvärr ett faktum att SD mycket ofta gör skäl för öknamnet Sverigedumokraterna.

Dagens klavertrampare får väl sägas vara Nenne Dosic i Varberg. En intervju i tidningen GT med en fotbollsspelare med sitt ursprung i Elfenbenskusten fick denna goda SD:are att säga sin mening. Elfenbenskusten är också kända under namnet Côte d'Ivoire, som är det namn man officiellt helst vill att världen använder. Hur som helst så fick intervjun denna typiska SD:are att via mejl kontakta journalisten och säga sin mening:

Bajs enligt SD
- "Han påminner om det som jag bajsade ut i morse när jag satt på toaletten."

Vi kan väl alla hålla med om att denna goda Varbergare är ett typiskt exempel på den nedvärderande syn på andra människor som sprids inom SD-kretsar och som samtidigt lockar rasister och främlingshatare i allmänhet till att ansluta sig till Sverigedemokraterna. Eller ska vi använda uttrycket Sverigedumokraterna?

Nu är det inte första gången Nenne utmärker sig med sina kommentarer. Men det är första gången det får rejäl publicitet. Så nu rensar SD ut honom. Från SD:s sida försöker man ständigt visa upp ett anständigt ansikte utåt. Men samtidigt uttrycker representanter för SD sin motvilja och rena hat mot andra människor med en icke önskvärd regelbundenhet. Kanske kan Nennes synpunkt från 2020 då han kommenterade den norska prinsessan Märta-Louises nya kärlek Shaman Durek förklara hur SD:s syn på vår omvärld är skapad:

- "Man ska inte blanda raser för det är inte bra för de vita generna."

Det är tur att Nenne uppenbarligen inte forskat närmare vilka blandningar av olika raser som den typiske svensken består av!

Enligt Ulf Kristersson och Moderaterna så har ju SD anpassat sig till de anständiga partierna och tonat ner sin retorik. Själv tycker jag mer det låter som om Moderaterna anpassat sig till den sverigedemokratiska retoriken. Om olyckan är framme och Ulf Kristersson efter valet får i uppdrag att försöka bilda en regering ska det bli spännande att se hur han ska lyckas med detta utan att tvingas kapitulera totalt för den sverigedemokratiska retoriken och hatet mot andra människor som inte uppfyller de renrasiga ariska kraven som är partiets grund.

Läs lite mer:
SD-ledamot jämförde afrikan med avföring. - Expressen
SD-ledamot lämnar partiet – jämförde fotbollstalang med avföring. - Dagens Nyheter
SD:s nationalistiska retorik saknar stöd. - Lena Lind Palicki krönika Svenska Dagbladet
Invandringen är låg och väljarna vill prata om andra frågor. - Andreas Magnusson Magasin Para§raf
Han överlevde rasistiskt mordförsök på Möllan. - Sydsvenskan
Tystnaden efter det rasistiska mordförsöket river upp gamla sår. - Rakel Chukri i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Som M bäddat får de ligga. Det ser inte bekvämt ut. - Ledare Helsingborgs Dagblad
Åkessons problem är att SD är ett rasistparti. - Ledare Aftonbladet
Allt kortare steg för M att gå SD till mötes. - Ledare Omni
Jimmie Åkesson är redo att svinga änterhake över muren till Rosenbad. - Olle Lönnaeus i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)

Inga kommentarer: