tisdag 12 maj 2020

Vinstmaximering

» Kom ner på jorden

Moderata Ungdomsförbundets Benjamin Dousa ska tydligen sluta helt med politiken. Dousa är en äkta urmoderat. Men faktum är att det citat jag kommer att komma ihåg främst från honom är det här klarsynta konstaterandet:

- "Moderaterna och borgerligheten har suttit i knät på friskoleföretagen. Och värnat deras aktieägare snarare än elever, föräldrar och skattebetalare."

Skola
Ett mycket intelligent (och modigt) yttrande från MUF-ledaren. Något han ska all heder av. Ett citat som jag blir påmind om när jag läser moderaten Gunnar Hökmarks text som Svenska Dagbladets ledarsida gett honom utrymme till. En text som visar med önskvärd tydlighet hur Moderaterna verkligen sitter i knät på den kommersiella Friskoleindustrin. Hans kritik mot den nyligen framlagda utredningen med förslag på förändring av skolval och friskolornas ersättning visar att han troligtvis inte ens läst utredningen utan baserar sin kritik helt på sitt uppdrag att skydda den kommersiella friskolemarknaden. Han har helt enkelt skrivit sin artikel med rubriken Maktens arrogans mot unga människor på uppdrag av de kommersiella friskolorna. Tveksamt som sagt om han läst utredningen, snarast har han bara läst den kommersiella friskolindustrins invändningar.

En som vaknat på fel sida är Barbara Bergström som har riktigt spårat ur i sin ilska över att man har mage att framföra kritik mot vinstmaximerande kommersiella friskolor. Barbara Bergström (gift med SVT-reportern Hans Bergström) grundade Internationella Engelska Skolan och är fortfarande storägare även om amerikanska riskkapitalbolag har sett en lukrativ marknad i det svenska friskolesystemet. I ett debattinlägg i Dagens Industri som hon måste ha skrivit efter att vaknat på fel sida hävdar hon att Vänstern driver hatkampanj mot kvinnliga entreprenörer. Det är uppenbart att Barbara Bergström har svårt för att hålla sin debatt på en rimlig nivå. Tidigare har hon ju hävdat att det är kommunism när man vill införa begränsningar i möjligheten att plocka ut obegränsade vinster från av skattebetalarna finansierade skolor. Det hör alltså till saken att Sverige är det enda landet på jordklotet där det inte finns några sådana begränsningar. Hela resten av världen är alltså kommunistisk!

Jag upprepar: - "Moderaterna och borgerligheten har suttit i knät på friskoleföretagen. Och värnat deras aktieägare snarare än elever, föräldrar och skattebetalare." Du ska ha många tack för det konstaterandet Benjamin Dousa (MUF).

Läs lite till:
Benjamin Dousa slutar som Muf-ordförande. - Aftonbladet
Maktens arrogans mot unga människor. - Gunnar Hökmark i Svenska Dagbladet
Vänstern driver hatkampanj mot kvinnliga entreprenörer. - Barbara Bergström i Dagens Industri

2 kommentarer:

Sven Tycker sa...

Så korrekt uttryckt. https://www.etc.se/ledare/vanstern-mobbar-kvinnorna-som-ar-bra-pa-business-ljuger-femprenoren

Sven Tycker sa...

Det går bra för den vinstmaximerande kommersiella friskolekoncernen Internationella Engelska Skolan. https://www.privataaffarer.se/starkt-resultat-av-engelska-skolan/