lördag 2 maj 2020

Nakna trädgårdsdagen

» Sportfånerier

Jag vill direkt påpeka att jag inte är någon sportfåne. Mitt intresse för sport är mycket lågt. Snarast är det så att jag regelbundet snarast ruskar på huvudet och undrar vad dom egentligen sysslar med. Om det inte handlar om att röra på mig själv alltså. Från dagens media så har jag dock fått några funderingar.

Sven ute och joggar
Visst är det så att sportjournalister måste vara de mest kreativa inom journalistkåren. Nu ligger sedan en tid tillbaka nästan all idrott nere, men trots detta lyckas sportjournalisterna fylla hela sina sportbilagor, all sin sändningstid, alla sportsidorna i tidningen. Utan vad som verkar vara några problem! Två helsidor reflektioner om varför en viss spelare togs ut till vänsterback vid fotbolls-VM 1994 är ju en viktig prioritering t.ex. Visst är dom duktiga som lyckas fylla sändningstiden eller sidorna trots avsaknad av aktuella händelser?

Discovery Networks köpte tydligen sändningsrätten till den svenska elitfotbollen för en bra slant. Och så kom Corona innan det hunnit bli något. Så jag kan ha förståelse för att man får panik. Jag såg att det tydligen fått till följd att man bland annat sjunkit så djupt att man sände Hammarbys träning i direktsändning. Finns det inget spännande att visa så får man väl hitta på något att sända. För att göra det hela lite mer spännande så har man tydligen betalt Zlatan 200.000 för att han skulle visa upp sig lite under träningen och sedan ställa upp på en intervju efteråt. Jag beundrar verkligen kreativiteten! Men Zlatans underliga prioriteringar har jag lite funderingar över. Att Zlatan engagerar sig i Hammarby lägger jag mig inte i. Det engagemanget är ju helt uppenbart en del av löneavtalet med Los Angeles Galaxy. Dom har ju samma ägare som även är storägare i Hammarby, Anschutz Entertainment Group. Hammarby är ju inte en förening (som MFF) utan ett företag som ägs av olika företag. I Hammarbys fall alltså Anschutz och Zlatan t.ex.

Sedan har jag en fundering. Finns det någon annan sport än just Speedway där man kan tävla för ett lag i Sverige på måndagen, på onsdagen är man i Polen och tävlar för ett annat polskt lag för att på lördagen vara i England och tävla för ett tredje lag, ett engelskt lag. Inte spelar man fotboll i Allsvenskan på måndagen för ett lag och sedan på torsdagen i Premier League för ett annat lag. Eller något liknande i någon annan sport. Men just när det gäller Speedway har man anställning hos flera lag i olika länder. Är det så dåligt betalt att man måste ha flera jobb? Men det finns väl fler sporter som då kunde vara i samma läge. Men det är väl bara Speedway. Rätta mig om jag har fel.

Hur som helst. Rör mer på er, sitt inte framför TV:n och dega och titta på när andra rör på sig. Ofta överbetalda divor!

Bilden visar er bloggare springande Springtimeloppet i Helsingborg (10 km) 1983. I år skulle det varit 40-års jubileum, men det har blivit inställt pga Corona. Jag har sprungit alla 39 tidigare lopp, vi är en handfull veteraner.

Inga kommentarer: