måndag 11 maj 2020

Chokladbollens dag

» Sätt munkavle på Calle Stropp

I en lång intervju i Svenska Dagbladet i helgen tyckte förre moderatledaren, statsministern och utrikesministern Carl Bildt bland annat att statsepidemiologen Anders Tegnell vid Folkhälsomyndigheten skulle hålla tyst. Om han hade varit statsminister så hade han satt munkavle på Anders Tegnell hävdade han. Så en presskonferens med Folkhälsomyndigheten skulle kunna ha låtit så här om det var Carl Bildt (m) som varit statsminister:

Journalist: - "Hur ser du på att andra länder valt en annorlunda väg än vi gjort i Sverige?"

Anders Tegnell: - "Den frågan kan jag tyvärr inte besvara utan att först ha kollat med de mer kunniga i ämnet, som högsta chefen herr statsminister Nils Daniel Carl Bildt!"

Carl Bildt under överinseende från Fredrik Reinfeldt
Vad tror ni? Hade journalisten nöjt sig med det svaret?

Calle är tydligen också missnöjd med att han inte ser EU-flaggan tillräckligt mycket på borden när Regeringen och Myndigheter håller presskonferens. Detta är naturligtvis en direkt skandal, jag förstår Calle. Personligen skulle jag gärna se att man flaggade med den Nordiska flaggan för att markera den Nordiska samhörigheten och gemenskapen. Vi Nordiska länder ska ta oss igenom den här krisen tillsammans!

För övrigt borde vi faktiskt flagga med FN-flaggan också. Det här är ingen svensk, nordisk, europeisk kris. Det är en kris för hela världen och om vi ska ta oss igenom det hela så måste vi samarbeta solidariskt om detta i hela världen. Så upp med flaggorna! Ta bara inte för stora flaggor så att de som uttalar sig på presskonferensen inte syns.

För övrigt så är det idag Chokladbollens dag. Kan vi se något samband?

Läs lite mer om ämnet:
Bildt: Tegnell ska inte sätta sig på höga hästar. - Svenska Dagbladet
Svaret från Löfvens stab: Carl Bildts uppfattning. - Svenska Dagbladet
Carl Bildt: Sätt munkavle på Anders Tegnell. - Aftonbladet
Ingen sitter på högre hästar än Carl Bildt. - Aftonbladet
K-märk Carl Bildt! - Aftonbladet

1 kommentar:

Sven Tycker sa...

https://www.dn.se/ledare/erik-helmerson-nedrigt-av-bildt-att-satta-tegnell-i-asiktskarantan/