tisdag 19 maj 2020

Mer om svinen

» Jag blir illamående

Polisen i Stockholm har tydligen fortsatt med sina insatser mot sexköp. Fler kräk har plockats. Tydligen har till och med en polis fastnat i nätet misstänkt för hallickverksamhet. Jag fortsätter att förundras över vad som pågår i skallen hos den som sjunker så djupt att man väljer att köpa sex från en helt okänd kvinna. Jag kan inte se att något annat ligger bakom än att det ger en känsla av makt. Jag är glad åt den svenska lagstiftningen som gör köpet ett brott. Men straffet? Grundstraffet borde vara fängelse!

Det är tydligen ofta personer i hög ställning. Antagligen personer som är vana vid makt och att bestämma. De som åkte fast samtidigt med Paolo Roberto var t.ex. en vd i fastighetsbranschen, en konsult i säkerhetsbranschen och en person från idrottsvärlden. Det är mycket ofta inte helt vanliga Svensson. När de här gubbkräken åker fast är lite böter inget större straff. Dom betalar vad det kostade och fortsätter sedan sitt liv som om inget hade hänt.

Prostitution
Paolo Roberto gick ut och berättade om att han åkt fast och hävdar att han skäms. Något han borde tänkt på innan om jag ska vara uppriktig. Men han straffas just därför att det blev offentligt hårt ekonomiskt eftersom mängder av verksamheter tar sin hand ifrån honom. Han blir utslängd från den exklusiva "finklubben" där han var delägare. Hans produkter plockas bort från hyllorna. Hans uppdragsgivare ger honom sparken. Och så vidare. Men alla dom andra som åkte fast exakt samtidigt för exakt samma sak kommer undan med att få betala sina böter och kan sedan fortsätta sina liv som om inget hade hänt.

Därav min tanke om att kommunikation från myndigheterna, som kallelser till förhör, meddelande om straff och liknande kommuniceringar borde skickas i form av öppna vykort till både familjs adress och arbetsplatsens adress. Jag är medveten om att förslaget är korkat, men när man läser om hur olika det kan gå så får man den typen av funderingar.

Mer realistiskt är helt enkelt att straffskalan ändras så att fängelse blir det normala. Gör det! Alla ni politiker på högerkanten som ständigt kräver hårdare straff, var är ni? Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedumokraterna? Var är era rättspolitiska talesmän med sina regelbundna krav på hårdare straff?

För övrigt verkar inte alla ta det så allvarligt. - "Ville ha lite roligt" är förklaringen från en annan som åkte fast samtidigt. Han och hans kompis skulle ha "lite sex mot betalning" med samma kvinna efter varandra. Det är uppenbart att det inte gått fram att det är ett grovt brott. "Ville ha lite roligt"! Bura in dom!

Läs:
Männen som greps i samma insats som Paolo: Ville ha lite roligt. - Aftonbladet

Inga kommentarer: