fredag 9 februari 2018

Veckans tidningsrubrik

» Spelbolag lyfter reklammarknaden

Spelmaskin
Den här lilla rubriken från dagens affärssidor får mig att fundera. Hur många av alla dessa kommersiella TV-kanaler som fyller upp våra TV-apparater hade inte kunnat existera om man inte kunde få in reklampengar från olika nätspelsbolag? TV-kanaler som fyller upp sändningstiden med dravel och skit mellan reklaminslagen. Medan de stora reklamköparna som ICA och Proctor & Gamble minskar sina reklamköp så är det istället spelbolagen (Präktigt Gambling...) som kraftigt ökat sina reklaminvesteringar. Även bland tidningsreklamen har spelbolagen allt mer tagit över. Gratisblaskor som Metro består i dag nästan mer av spelreklam än redaktionellt material.

Det är inte underligt att så många människor får sin tillvaro totalförstörd av spelskulder. LeoVegas, Unibet, Maria Casino och allt vad dom heter som i allmänhet är lokaliserade på Malta är inga välgörenhetsinrättningar. Dom skänker inte bort några vinster. Deras syfte är att lura dig att spela bort sina pengar så att ägarna bakom kan fortsätta leva ljuva livet för dina bortspelade pengar.

Jag är så trött på reklamen som sköljer över oss. Dom här nätspelsbolagen fyller ingen vettig funktion alls, förutom att göda en liten grupp egoister utan moral. Köp gärna en lott när pensionärsföreningen säljer lotter. Satsa gärna en liten slant på hästar, överskottet går till ridsporten. Ett par rader på stryktipset ger ett överskott till vettigt ändamål. Några bingolotter ger pengar till svenskt föreningsliv. Håll spelbudgeten på en rimlig nivå och räkna inte med att vinna. Men överskottet går till något vettigt. Håll dig däremot borta från de kommersiella nätspelsbolagen. Syftet är inte att stödja något vettigt. Syftet är att en grupp bortskämda spolingar (väldigt ofta) ska kunna leva lyxliv på ditt förstörda liv.

Blev vi av med blodsugarna skulle vi dessutom slippa en del smörja i TV-utbudet.

Inga kommentarer: