söndag 18 februari 2018

Nordea farväl

» En bank på dekis

I dag har jag raderat min länk till Nordeas inloggningssida för egen del. Nu har äntligen även mitt pensionssparande i Nordea blivit flyttat till min nya bank. Nordea tar bra betalt för att genomföra flytten av pengarna till en annan bank. Mycket bra betalt! Jag har personligen fått ännu ett bevis för bankernas girighet. Men, jag kan å andra sidan förstå att det kostar pengar. Det måste nämligen vara en mycket komplicerad manöver att avsluta ett pensionssparkonto och föra över de pengar som finns på kontot till en annan bank. Det tar nämligen en evighet att utföra denna bankmanöver. I dagens digitala värld tar det mer än 3 månader för en bank som Nordea att notera att bankens f.d. kund vill inte längre att Nordea ska administrera sparkapitalet utan vill att en annan bank ska göra detta. Det är tydligen många banktjänstemän som ska skriva under handlingar, som ska sudda i bankböcker och som ska fundera över om det kanske ligger något skumt bakom den f.d. kundens önskan. Sedan ska gissningsvis pengarna skickas till någon ö i Västindien för att tvättas rena innan dom kan återföras till Sverige. Transporten av pengarna sker antagligen med någon äldre bananbåt som drabbas av motorstopp lite då och då.

Nordeakontor på dekis

Hur som helst har nu äntligen pengarna (alltså mer än tre månader efter det att jag begärde att det skulle ske) dykt upp på mitt nya pensionssparkonto. Visst blir man imponerad av de moderna digitaliserade bankerna. Det är en fantastisk snabbhet. Det är tur att det inte tar lika lång tid att betala en räkning!

Undrar om det kan finnas något skäl till att Nordeas resultat senaste kvartalet försämrades och blev sämre än väntat. Kan det vara så att bankens allt sämre rykte, allt sämre siffror när det gäller kundnöjdhet och all negativ publicitet nu börjar ge resultat? Hur som helst kan Casper och Björn ta sitt huvudkontor och smita till Finland. Ni sparar in lite skatter och avgifter, men förlorar samtidigt kunder. Fast kunderna är ju till 80% idioter enligt Björn Wahlroos, så det är inte så mycket att bry sig om.

Farväl Nordea

Hej då Nordea!

Inga kommentarer: