fredag 23 februari 2018

Fredag!

» Tänk så smart

Nikolas Cruz massmord i Florida har återigen fått fart på debatten i USA om vapenlagarna. Skolelever både från skolan som utsattes för Nikolas Cruz attack och skolelever från andra håll i USA har engagerat sig i debatten. Kraven från ungdomarna på att något måste göras för att få ett slut på skolskjutningar har blivit allt intensivare.

Donald Trump
Så då är det skönt att läsa att USA:s intelligenta president Donald Trump har kommit på en ideal lösning på dilemmat. Om man ger de lärare som skaffar sig en gedigen vapenutbildning ett extra lönelyft och låter dom beväpna sig i skolan så skulle man kunna få till stånd en rejäl duell i skolan. På så sätt så skulle en eventuell kommande skolmördare kunna skjutas till döds av en lärare innan han hinner skjuta ihjäl så många andra skolelever. NRA, National Rifle Association, har blivit oroade av debatten. Bland annat har flera företag som haft samarbete med NRA sagt upp detta samarbete. NRA har gått till motattack och hävdar att skoleleverna: "vill eliminera vår vapenfrihet och utrota all individuell frihet". För NRA vore det mycket bättre om eleverna i skolorna vore beväpnade precis som lärarna.

Jag tycker att vi alla ger Donald Trump en stor eloge för hans smarta lösning. Den skulle vi kunna införa i de svenska problemskolorna också. Inför beväpnade vakter i skolorna! Utvalda lärare borde utrustas med ett hölster med revolver. Tänk så lätt man skulle på stopp på alla knäppgökar. Pang - du är död! Det är viktigt att vi ser till att lärarna får en gedigen vapenutbildning så att dom inte bara skadeskjuter galningar utan får lära sig hur man med ett snabbt välriktat skott får stopp på vem som helst.

Välkomna till den ljuva framtiden!

Inga kommentarer: