lördag 3 februari 2018

Löpandets dag

» Ett vettigt beslut

Jag ser att den svenska gränspolisen av säkerhetsskäl tillfälligt stoppat utvisningarna till Afghanistan. Det bedöms helt enkelt för farligt just nu! Ja, det är inte för de utvisade som det är för farligt. Nä, för dom är det helt säkert i Afghanistan. Nä, det handlar om att det är för farligt för den svenska ambassadpersonalen att ta sig till Kabuls flygplats för att ta emot de ungdomar som utvisas!

Migrationsverket
Svensk migrationspolitik i dag är en skam. Det handlar om att "sända signaler". Sök er inte till Sverige, för här får ni inte stanna! Därför har vi hamnat i en situation där Migrationsverket, när man fattar beslut, allt oftare hamnar i att hellre fälla än fria. Finns det något som talar emot att bevilja uppehållstillstånd så ska det inte heller beviljas. Även om det kan finnas andra faktorer som talar för. Uppskrivningen av ålder för ungdomar ska ske om det finns något som talar för detta. Även om andra faktorer talar emot. Det vanliga i rättstillämpningen, dvs att hellre fria än fälla har inom migrationspolitiken förvandlats till hellre fälla än fria. I stort sett alla våra riksdagspartier har förvandlats till små följen till Sverigedumokraternas främlingsfientliga agenda. Istället för att se till att det svenska samhället får nytta av de som söker sig hit så ska det sändas signaler till de som eventuellt kan tänkas söka sig hit. Sök er inte hit, vi vill inte ha er här!

Som anställd på Migrationsverket skäms jag ibland över hur vi behandlar människor. Jag har ju fortfarande, trots pension, kvar en anställning vid Migrationsverkets Förvar. Där de som ska utvisas eller avvisas kan låsas in i avvaktan på en resa. Jag träffar både människor som jag är glad över att dom inte får stanna i Sverige. Personer som kanske åkt till Sverige uteslutande för att begå brott. Men jag träffar också människor där jag skäms öronen av mig för hur vi behandlar människor.

När man läser artiklar som den här undrar man vad som hänt med Sverige. Lyckligtvis har jag aldrig varit på Förvaret i Kållered, och jag har ingen aning om hur det står till där. Men jag blir orolig!

Inga kommentarer: