tisdag 6 februari 2018

Samernas nationaldag

» Riv Broen

Som skåning har man ju en viss förkärlek för Danmark. Men det händer lite då och då att jag undrar över hur det är ställt i vårt södra broderland. Det finns tillfällen när jag önskar att man rev Broen och lade upp färjorna i torrdocka för underhåll en tid. Just nu känns det så.

Danmark
När det gäller främlingsfientlighet och invandringsrädsla så har danskarna drabbats av stora darren. På ett par dagar har vi sett flera exempel på hur den danska egoismen blommat ut i sin prydnad. I Danmark har rasisterna i Danskt Folkeparti fått bestämma agendan ännu mer än vad Sverigedumokraterna har fått göra i Sverige. Danmark styrs i dag av en borgerlig regering som sitter helt i knät på Danskt Folkeparti och låter dessa sätta agendan. Detta har fått de danska Socialdemokraterna till att vrida sin egen politik så långt ut till höger att man i många frågor lagt sig till höger om högern. Nu senast har Mette Frederiksen och Socialdemokraterna gått ut med ett krav på att Danmark ska avskaffa asylrätten. Istället ska den som eventuellt lyckas ta sig till Danmark för att söka skydd skickas till läger i Nordafrika. Där de asylsökande ska hållas inlåsta. Det är ju tur att Sverige inte hade de reglerna under de år då Danmark var ockuperat av Nazityskland. Vi skulle ju då inte ha låtit danska motståndsmän ta sig över Sundet till Sverige utan skulle ha skickat tillbaka dom eller möjligen alltså internerat dom i läger i Nordafrika. De danska reglerna handlar inte om något annat än en rasistiskt främlingsrädsla som danskarna borde skämmas för.

Samtidigt har den danska högerregeringen (applåderade av Danskt Folkeparti) nu lagt fram ett förslag om förbud mot heltäckande klädsel. Det hela är naturligtvis ett direkt islamofobiskt lagförslag för tillfredsställa de rasistiska stämningarna. Nu ska det alltså vara förbjudet att bära burka eller andra kläder som täcker ansiktet. För att visa hur absurt det hela egentligen är så ska man tydligen i lagen undanta den som pga kyla har en halsduk för ansikten eller har tomteskrud under julen. Om även MC-hjälmar med mörkt visir också är undantagna framgår inte av nyhetsrapporteringen. Eller om man ska göra undantag under Halloween. Jag utgår ifrån att Rånarluvor blir förbjudna. Men, med alla de undantag som jag tror man måste ha för att det inte ska få absurda konsekvenser så har man undantagit de flesta som bär "ansiktstäckande" kläder. De som i övrigt gör det är inte så många, jag har nog aldrig sett någon? Det är alltså inte ett reellt problem, utan ett skapat problem av rasister och islamofober som nu ska glädjas av politikerna för att försöka värva fler röster. Undrar om det ska regleras hur många centimeter som måste visas? Och om man tänker göra undantag för vissa varianter av nunnekläder.

Danmarks flagga
Jag har sagt det tidigare flera gånger och upprepar detta. Man kan inte reglera i lag hur man klär sig. Varken i Sverige, Danmark, Österrike, Iran eller Saudiarabien. Den som gör en sådan lagreglering visar bara att man inte har förstått sig på demokrati. Om "vi" förbjuder t.ex. burka så sänker vi ju oss bara till samma låga nivå som de som förbjuder att inte bära burka. Vi kan reglera hur vi klär oss i vissa sammanhang (av hygienskäl, av säkerhetsskäl, av identifikationsskäl och så vidare). Men hur vi klär oss offentligt på vår fritid ska lagstiftarna inte lägga sig i. Varken i Danmark eller i Iran.

Vad Danmark nu gör är att sänka sig till nivån i Iran eller Saudiarabien. Ni ska skämmas!

Danskjävlar!

Inga kommentarer: