torsdag 15 februari 2018

Politik och humor

» Veckans gapskratt

Bara tänk er kombinationen Bert Karlsson + Ebba Busch Thor! Visst uppstår det en stark vilja att gnugga sig i ögonen? Bert Karlsson, skivbolagsdirektören som skapade Sveriges ledande pajasparti tillsammans med Ian Wachtmeister. Partiet som gick upp som en sol och föll ihop som en pannkaka. På invandrarhat och allmän pajaspopulism blev det en mandatperiod i Riksdagen. 10 år efter partiets bildande gick partiet i konkurs. Bert Karlsson fortsatte dock att tjäna pengar på invandrarfrågan. Fast nu tjänade han pengar på att upplåta boende till flyktingar. Den guldåldern är dock slut nu, så Bert Karlsson söker ny sysselsättning.

Bert Karlsson
Ebba Busch Thor
Ebba Busch Thor är partiledare för ett parti som är på väg att åka ur Riksdagen. Trots en rejäl högervridning av partiet vill det sig inte. Partiet ligger stadigt placerat under spärren och Ebba Busch Thor riskerar att bli arbetslös till hösten.

Kombinera de här två. Vad får man då? Jo, man får ett rejält skrattanfall. Fast det är inte det jag menar. Hur som helst så har tydligen Bert Karlsson nu bestämt sig för att jobba för Kristdemokraterna! Jo, det är faktiskt sant. - "Jag ska börja jobba med Ebba Busch Thor och presentera KD:s partiprogram på ett bra sätt" säger Bert Karlsson. - "Jag ska till och med åka ut på turné med henne" fortsätter Bert Karlsson.

Visst är det så att politiken behöver bli roligare. Jag instämmer till fullo i det önskemålet. Men, det var inte riktigt så här jag menade. Hahahaha!

Jag tänker främst på Bert & His Willis Boys och Hoppa Hulle när jag hör Bert Karlsson nämnas i dag.

Inga kommentarer: