lördag 24 februari 2018

Helg

» USA!

Jag kan inte annat än fortsätta på gårdagens ämne. USA och deras fixering vid att konflikter ska lösas med vapen. OCH, det faktum att vapenlobbyn bestämmer den politiska agendan. Den politiker i USA som går emot vapenlobbyn kommer att motarbetas. Den politiker som ställer upp för vapenlobbyn kan förvänta sig rejäla bidrag. Det är helt enkelt lönsamt att stötta vapenlobbyn.

Men, kanske är en vändning på gång. Allt fler företag säger upp sitt samarbete med NRA och resten av vapenmaffian. De ungdomar som i dag har tröttnat på morden är aktiva. Kanske kan det vara så att det är något på gång.

Men det är en lång väg att vandra. För ett par dagar sedan läste jag om debatten i delstatsparlamentet i Florida. Ett förslag om att debattera ett förbud mot semi-automatiska vapen röstades ner. Istället vore det bra om fler gick omkring med ett sådant massmordvapen. Kanske borde alla lärare utrustas med ett sådant? Däremot kunde man lite senare besluta att pornografi är ett hot mot folkhälsan. För naturligtvis är det så att det är skadligt för barn och vuxna att se en naken man eller kvinna. Då är det bättre att dom skaffar ett automatvapen och börjar skjuta!

USA på dekis

Inga kommentarer: