måndag 13 februari 2017

World Radio Day

» Ta seden dit man kommer

Jan Björklund har tillsammans med hela den Sverigedumokratiska svansen dragit igång veckans upprördhetskampanj över att Handelsminister Ann Linde och övriga kvinnor i den svenska delegationen på försäljningsturné i Iran ställt upp klädda i någon form av sjal över håret. Inte burka eller något dylikt heltäckande utan en slöja över håret. Bland annat har det gjorts jämförelser med bilder där Tysklands förbundskansler träffat företrädare för Iran men utan att bära en slöja över och därmed insinuerat att den svenska delegationen varit undfallande i motsats till Tyskland. Vad man glömmer att berätta är att bilden på Angela Merkel är tagen i New York i motsats till bilden på Ann Linde som alltså är tagen i Teheran. Jag väljer att inte återge all den smörja, vidrigheter och annat skit som just nu sprids från den Sverigedumokratiska svansen.

Irans flagga
Naturligtvis kan vi diskutera om vi ska ha handel med Iran. Kanske ska vi ge Scania i uppdrag att lämna Iran (Scania är med sitt dotterbolag där det största lastbilsmärket i Iran). Kanske ska vi tacka nej till att handla med Iran. Samtidigt ska vi kanske tacka Nej tack till handel med alla andra diktaturer och länder som bryter mot internationella lagar. Det är en diskussion som alltid måste föras. Själv förespråkar jag dock att huvudregeln är att handel främjar utveckling. Att handel gör att vi träffas och tar intryck av varandra. Jag tror alltså att handel med Iran (och andra mindre demokratiska stater) i allmänhet driver utvecklingen i rätt riktning i dessa stater i motsats till en reflexmässig bojkott. Det finns tillfällen när en riktad bojkott kan vara det rätta, men i allmänhet leder detta tyvärr till en utveckling åt fel håll. En annan sak är vad jag själv som privatperson köper för produkter.

Intressant är också att de ivrigaste kritikerna i dag mot den svenska delegationen är samma grupper som ihärdigt förespråkar att de som kommer till Sverige "ska ta seden dit dom kommer". Men, det gäller kanske bara de som kommer hit, inte vi när vi reser till andra länder?

Jag tycker faktiskt att Jan Björklund ska fundera en gång till innan han tar till de stora orden. Och sedan ska han bestämma sig för om han anser att svenska företag ska stoppas från att sälja till Iran. Om han kommer fram till detta och vill säga till Scanias ledning att dom ska dra sig ur Iran. DÅ kan han fortsätta kritisera Ann Linde. Om han INTE kommer fram till detta så tycker jag faktiskt att han ska hålla tyst!

» Dagens citat

Polisen
- "Alla medborgare har ett eget ansvar för att inte göda den grova organiserade brottsligheten. Det är ju så att om du handlar spriten på Närlivs eller åker taxi för 59 kronor eller klipper dig för 50 kronor eller drar en lina kokain till helgen då är du i själva verket en del av den organiserade brottslighetens näringskedja. Då är det svårt sen att ondgöra sig över hur våld och kriminalitet breder ut sig"

Sagt av Inrikesminister Anders Ygeman i samband med hans besök i Malmö. Jag är ingen älskare av Angers Ygeman. Men i det här fallet har han helt rätt. Vi kan inte samtidigt kritisera samhället för att det inte ingriper tillräckligt mot den organiserade brottsligheten, samtidigt som vi göder den med våra affärer. För en gångs skull har Anders Ygeman rätt!

Det ska kanske påpekas att Sverige har flest poliser per innevånare av alla de nordiska länderna. Sedan ligger Norden lågt internationellt sett så jämfört med många andra länder har vi få poliser.

Inga kommentarer: