söndag 26 februari 2017

I dag är det Fastlagssöndagen

» På besök i brottslighetens helvete

Er bloggare har, som jag i går berättade att jag planerade, gjort ett besök i det Malmö som ju drabbats av en fruktansvärd kriminell våldsvåg. En stad som, om man ska tro en del, är så farlig att man inte vågar gå omkring i staden utan att vara klädd i skottsäker väst. Men, i dag har jag alltså helt frivilligt rest till Malmö för ett helt privat besök.

Det känns lite som ett antiklimax. Inget hände! Det mest remarkabla skulle i så fall vara att tåget var två minuter sent till Åstorp när jag åkte hem.

Non Violence i Malmö

Foto: Sven Ohlsson

Det ska dock erkännas att jag såg en uppenbart brottslig handling i Malmö. Jag såg en man som körde mot röd signal! Jag tror faktiskt till och med att mannen nog såg lite utländsk ut. Typiskt? Vidare mötte jag en ung man som uppenbart var påverkad, på gränsen till redlöshet. Jag tror att han fått ett par öl för mycket innanför västen. Han såg dock ursvensk ut. Kommen till Malmö tog jag modet till mig och tog en stadsbuss som gick mot Rosengård. Jag ska dock erkänna att jag steg av redan innan bussen kommit så långt som till Rosengård. På vägen ut blev bussen faktiskt omkörd av en ambulans under utryckning också.

Kort sagt kan man säga att besöket i Malmö var ungefär som att besöka en stad av den här storleken vanligtvis är. Jag tycker faktiskt att, Han den där Trumparen, också borde göra ett besök i Malmö. Det är mycket säkrare där än att besöka en stad, vilken som helst, i USA.

» Stackars Anna

Jag tycker nästan synd om Anna Kinberg Batra. Här ville hon bara göra klart var den svenska högern traditionellt egentligen står. Så går det så illa. För egentligen är det väl inget att bli så förvånad över AKB:s utspel. Moderaterna är ett högerparti, och att ett högerparti vänder sig åt höger för stöd är väl därför inget att bli förvånad över.

Att därför för Anna Kinberg Batra att läsa rubriker som "Läget är risigt" och "Paniken sprider sig" måste göra ont. Det finns ju till och med de som undrar "hur länge" AKB kan sitta kvar utan att ifrågasättas? Det känns väldigt tragiskt för den stackars Anna Kinberg Batra. Att Moderaterna med hjälp av Sverigedumokraterna i skånska Hässleholm i dagarna "störtat" den mitten-vänster koalition som styrt sedan valet är ju därför inget att förvåna sig över. I mitt eget Åstorp styr också en annan mitten-vänster koalition mellan Socialdemokraterna och Centern med just Moderaterna och Sverigedumokraterna som den opposition som finns. Fast här har dom inte tillräckligt med stöd för att störta mitten-vänster koalitionen. Att Annie Lööf deklarerat att en Alliansregering ska vända sig mot Socialdemokraterna för stöd och inte mot Sverigedumokraterna för stöd är alltså inget att förvåna sig över. Men Anna Kinberg Batra har garanterat en stark motvilja mot en sådan lösning och drömmer nog om något annat. Min teori om kommande nya block står fast. Alliansen har nog gjort sitt!

De gamla traditionella moderaterna
Som sagt, det är inget att förvånas över eller att fundera över. Moderaterna är ett högerparti och högerpartier vänder sig gärna ännu längre till höger för stöd.

På tal om högern så har tydligen nu vetenskapen lyckats lösa vad egoismen hos de privilegierade beror på. Det förklarar därmed varför traditionella högerpartier i sin politik vill gynna de privilegierade och sätta åt fattiga, sjuka, arbetslösa, handikappade osv. Bristen på empati bland de som redan har sitt på det torra beror helt enkelt på att dom ju har sitt på det torra och inte behöver förlita sig på andra. Behöver man inte förlita sig på andra så behöver man ju inte känna empati för dessa heller. Det kan ju vara bra att veta för de som representerar dessa grupper och tillvaratar deras intressen i politiken. Högern tar tillvara de privilegierades privilegier medan vänstern tar tillvara intressena för de som inte redan är privilegierade. Den traditionella liberala mittenrörelsen hör INTE hemma till höger.

Inga kommentarer: