lördag 25 februari 2017

Grapefruktens dag

» Olika Bild(t)

För någon dag sedan dök en "svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare" upp i amerikanska Fox News och intervjuades om den fruktansvärda situationen i sitt Sverige. Ett land svårt plågat av kriminalitet, våld och okontrollerad invandring av kriminella. Den svenska experten, Nils Bildt hette han, fick fritt breda ut sig och berätta om hur hemskt det är i vårt land. Naturligtvis blev övriga media nyfikna på vem denna nya "expert och rådgivare" egentligen var. Man kontaktade Försvaret: - "Ingen aaaning"! Media kontaktade Utrikesdepartementet: - "Ingen aaaning"! Kort sagt, ingen hade en aning om vem denna Nils Bildt egentligen var, som alltså enligt Fox News var en "svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare". Fast till slut har man dock nu hur som helst lyckats spåra vem Nils Bildt är. Det visar sig att han tidigare hette Tolling och utvandrade från Sverige 1994 men han bytte sedan namn till Bildt 2003. I USA uppger han sig driva olika säkerhetsföretag. Kanske ska vi lägga till att han i november 2014 dömdes till ett års fängelse av en distriktsdomstol i Arlington i Virginia för våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak. Så han har ju i varje fall egen praktisk erfarenhet av säkerhet! Fast jag måste medge att han nog vet mer om den branschen i USA än om situationen i Sverige.

Älska din nästa
En annan Bildt heter Carl Bildt och har bland annat varit Utrikesminister i Sverige. Hans förtroende för Donald Trump är verkligen inte så stort. Han har nog större förtroende för säkerheten i Sverige än för Donald Trumps syn på världen. Carl Bildts senaste intelligenta yttrande om Donald Trump som förtjänar att citeras är det här:

- "Jag misstänker att hans faktiska kunskap är väldigt begränsad. Om det inte var för den enorma oro som skulle uppstå så skulle jag uppmana honom att hoppa över en av sina golf-helger för att komma hit och se med sina egna ögon."

Säger alltså Carl Bildt och tycker att Donald Trump kanske skulle komma till Sverige på ett besök och bilda sig en egen bild av vad som sker i vårt land. Men, jag tror inte att han vågar... Hur som helst tänkte jag själv våga och göra ett besök i den våldsamma och farliga staden Malmö i morgon. Vi får se om jag överlever (jag ska bland annat ta bussen mot Rosengård...). Om jag överlever besöket i våldets Malmö med livet i behåll återkommer jag med nya blogginlägg i morgon.

Calles partikamrat Fredrik Reinfeldt har också en ganska vettig tanke när det gäller Donald Trumps syn på världen. Han ställer sig frågan:

- "Hur tror du USA blev USA?"

En onekligen intelligent fråga. Antagligen på tok för intelligent för Donald Trump att begripa. Dessutom är jag tveksam till om Fox News rapporterar om frågan så Donald lär aldrig få veta vad det handlar om. För övrigt kan jag länka till en lista över Donald Trumps lögner - än så länge alltså. Tänk på att listan är några dagar gammal så siffran 133 har ju växt en del tills jag skriver det här. Och ännu mer när ni läser det...

Till slut måste jag vidareutveckla mina tankar från i går om var den verkliga kriminaliteten finns i vårt land. Som jag påpekade i går är andelen kriminella bland de sverigedumokratiska riksdagsledamöterna större än vad andelen kriminella bland invandrare är. Av partiets riksdagsledamöter är redan 6 dömda för brott och ytterligare två står just nu under åtal. Skulle Kent Ekeroth och Anders Forsberg också dömas så innebär detta att 17% av de sverigedumokratiska riksdagsledamöterna är dömda för brott. Det är långt över siffran för dömda brottslingar bland invandrare. Fast jag har ingen tro att man från SD:s supportrar ska begripa något sådant. Det är alldeles för avancerad matematik!

Inga kommentarer: