torsdag 23 februari 2017

Mest Sverigedummerier

» Elva fria tyckerier

¤ 1 Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson har skrivit en debattartikel i amerikanska Wall Street Journal för att stötta Donald Trump där man hävdar att Trumpen har helt rätt och inte alls överdrev problemen i Sverige i helgen utan snarare tvärtom. Undrar om dom är stolta över att ha fått den publicerad?

¤ 2 Jimmie och Mattias vill göra Sverige säkert igen hävdar man. Något som dom ju faktiskt har helt rätt i. Aldrig någonsin har så många förtroendevalda från ett och samma politiska parti varit inblandade i brottslig verksamhet. Andelen sverigedumokratiska riksdagsledamöter som misstänkts för brottslighet är mycket högre än andelen invandrare som misstänkts för brott. Just nu i dagarna är det främst två av partiets riksdagsledamöter som är under utredning. Anders Forsberg står nu åtalad för grov förskingring. Medan ju Kenth Ekeroth återigen har varit inblandad i fyllebråk. Det är verkligen dags att göra något åt alla dessa kriminella sverigedumokrater!

¤ 3 Själv blir jag lite undrande över hur man från Sverigedumokraterna kan kalla sig "Sverigevänner" när man så utstuderat sprider förfalskade nidbilder om Sverige? Även den fotograf som filmat det beryktade Fox-inslaget instämmer nu i den kritik som de intervjuade poliserna kom med. Efter att ha kontrollerat med råfilmen instämmer han i kritiken om att inslaget helt enkelt är en förfalskning av vad poliserna svarar. Svaren från poliserna har klippts in som svar på helt andra frågor. Fast våra sverigedumokrater envisas naturligtvis med att fortsätta hävda att Donald "alternativ fakta" Trump har rätt.

¤ 4 Fast det där med "Sverigevänner", som man använder på partiets hemsida, ska man nog hålla tyst om. Jag tycker att Jimmie ska ta en resa till USA och njuta av detta fridfulla och fredliga land. Att risken för att råka ut för dödligt våld är ungefär fem gånger så stor i USA som i Sverige behöver man kanske inte bry sig om ifall man åker dit med livvakter. Som Jimmie lär göra.

¤ 5 Vi kan också konstatera att man är helt oeniga med sin stora idol, Knugen. I en intervju efter ett besök i Malmö tycker kung Carl Gustaf att det är "Viktigt att vi inte tröttnar på att berätta om de goda exemplen". Men kanske är det så att Jimmie Åkesson och de andra Sverigedumokraterna kanske egentligen har andra idoler i verkligheten? Lika barn leka bäst. Högerextremister, Nazister, Rasister och annat löst folk!

¤ 6 En annan grupp som protesterar mot Donald Trumps och Jimmie Åkessons myter om Sverige och Malmö är den Judiska församlingen i Malmö som inte alls känner igen sig i beskrivningen om att judarna från Malmö har blivit "internflyktingar i sitt eget land". Jag skulle vilja hävda att det är Sverigedumokrater och den sverigedumokratiska svansen som står för en mycket stor andel av den antisemitism som beklagligtvis trots allt finns.

¤ 7 Men det finns faktiskt andra som tyckte det var bra att Donald Trump blev president. En sådan är Alexander Bard, en man som jag aldrig riktigt har förstått mig på. Han är så korkad ibland att jag undrar om han inte gör sig så korkad bara för att reta mig.

¤ 8 Ett parti som ligger riktigt risigt till just nu är Moderaterna. Varenda väljarundersökning som presenteras visar på ett ras för förtroendet efter förlovningen med SD och varje gång jag ser Anna Kinberg Batras leende ser det allt mer ansträngt ut - om nu detta är möjligt. Jag tror att Moderaterna ska vara lyckliga över att man inte i media påpekar att skandalen inom Skatteverket ju faktiskt var en riktig moderat skandal. Alla de inblandade var ju f.d. moderata statssekreterare som ville hjälpa sina gamla moderata vänner. Nu får i varje fall Ingemar Hansson en spark åt sidan även om hans försörjning tryggas.

¤ 9 Låt oss därför trots allt mot slutet ta med lite goda nyheter. Det finns en del som har goda tider just nu. Våra bankdirektörer behöver inte vända på slantarna. Nordeas vd Casper von Koskull plockade in drygt 20 miljoner kronor förra året. SEB:s Annika Falkengren fick nöja sig med 16 miljoner. Swedbanks Birgitte Bonnesen fick bara 12 miljoner på sina 11 månader. Allra sämst gick det för Handelsbankens vd Anders Bouvin som på sina 5 månader fick mindre än 5 miljoner. Undrar om dom slantarna räckte till amorteringar på lånen?

¤ 10 Hur som helst tror jag att dom uppför sig bättre än en massa andra 1:a klass passagerare på flyget. Jag läser att flygvärdinnorna hellre passar upp i vanlig ekonomiklass än bland alla odrägliga typer i första klass.

¤ 11 Slutligen allra sist ser jag att den svenska polisen verkligen är överarbetade. Trots förhören av Julian Assange i november har överåklagaren Marianne Ny ännu inte kunnat komma fram till ett beslut. Utredningen mot Julian Assange är ju ett uppenbart bevis för att svenskt rättsväsenden inte hinner med sitt jobb. "Åklagaren har en skyldighet att driva förundersökningen så skyndsamt som omständigheterna medger" heter det. Den här utredningen är en skandal! Man kan inget annat än misstänka att den fördröjts medvetet av överåklagaren, av för mig okänd anledning.

Inga kommentarer: