onsdag 22 februari 2017

Internationella brottsofferdagen

» Alla våra goda människor

¤ Eftersom det i dag är Internationella brottsofferdagen så känns det skönt och underbart att vi stackars hård drabbade svenskar har så underbara grannar. I Danmark ska det därför på fredag klockan 1700 hållas en minneshögtid för alla terroroffer i Sverige, vid den svenska ambassaden vid Sankt Annæ Plads i København.

- "Efter det förfärliga angreppet på vårt broderland Sverige, som president Trump korrekt påpekade, måste Norden nu stå enat. Vi inbjuder alla medborgare till att komma förbi den svenska ambassaden på fredag kl. 17:00, för att ära våra svenska bröder, systrar och landet vi tycker så mycket om."

Vi svenskar känner oss hedrade och tacksamma för detta initiativ från konstnären Artpusher. Tack för att du tänker på oss i denna mörka stund!

¤ Sedan har vi kommunpolitikern Per-Erik Muskos i Övertorneå som lägger kärleken allra högst på dagordningen. Per-Erik slår en hop flugor i en enda smäll. Övertorneå är en avfolkningsbygd och måste tänka på att skaffa nya kommuninnevånare. Vad är då inte bäst, jo att de som redan bor i Övertorneå föder fler barn. Samtidigt har Per-Erik ju alldeles rätt i sina tankar att ett lyckligt kärleksliv är bland det bästa man kan ha för att må riktigt bra. Den som är lycklig mår bra, den som mår bra blir inte sjuk och... Ja ni vet resten! Samtidigt (där har vi tredje flugan i samma smäll) är vi alla också medvetna om att fysisk ansträngning, och att röra på sig fysiskt, är nyttigt. Om personalen mår bra är personalen friskare. Det är det här som ligger bakom den förmån som många anställda har med olika former av "Friskvårdstimme" eller liknande. Man har ofta helt enkelt rätt till ledigt en timme för att motionera och motsvarande. Nu har Per-Erik lämnat in en motion om en möjlighet till sex på arbetstiden. Egentligen har ju faktiskt Per-Erik helt rätt. Fast jag ska erkänna, att när jag tar ut min Friskvårdstimme kommer jag inte att berätta för chefen vad jag tänker göra...

¤ Nyligen förstördes ett stort antal judiska platser runt om i USA. Det har också framförts ett antal falska bombhot mot olika judiska samlingsplatser i USA. Bland annat vandaliserades i måndags en judisk begravningsplats svårt i St Louis i Missouri. Nu har en muslimsk insamlingsorganisation samlat in över 70.000 dollar (vilket är mer än tre gånger den beräknade kostnaden) för att hjälpa till med att restaurera begravningsplatsen. Och, eftersom man fått ihop så mycket pengar på kort tid, även andra judiska platser som vandaliserats.

- "Muslim Americans stand in solidarity with the Jewish-American community to condemn this horrific act of desecration."

Det är skönt när vi blir påminda om att de flesta människor, judar, kristna, muslimer, hinduer, ateister och andra, är goda underbara människor som vill leva i kärlek och samförstånd med alla andra.

¤ Slutligen kan vi konstatera är även om de flesta människor är ärliga och underbara människor så finns det undantag. Det står också klart att ju längre upp i hierarkin vi kommer, desto större är skurkarna. Jag läser i dag om en hög chef för ett av ABB:s dotterbolag i Sydkorea som försvunnit. Och han tog motsvarande nästan 1 miljard med sig genom bedrägeri från företaget. 1.000.000.000 är inga fickpengar. I varje fall inte för vanligt folk. Med min nuvarande lön skulle det tagit mig drygt 32.000 år att tjäna ihop det där. Dvs om jag började vid vår tideräknings början så hade jag ändå haft 30.000 år kvar.

/Som komplement till uträkningen ovan så har jag upptäckt att jag nog inte är direkt något mattesnille. Det blev fel på decimalerna. 3.200 år tar det mig. Dvs jag skulle "bara" ha haft ytterligare 1200 år att jobba om jag börjat vid Jesu födelse./

Inga kommentarer: