fredag 17 februari 2017

Dom skrämmer mig

» Jag blir rädd

Donald Trump
Jag såg på nyheterna från Donald Trumps presskonferens. Den första han ställt upp på själv sedan han blev president. En presskonferens som skulle handla om presidentens nya förslag till arbetsmarknadsminister. Men, som kommer att gå till historien som ännu ett exempel på att den mannen är totalt olämplig till ett politiskt ämbete. Det är den här mannen som utsetts till att styra det som kallas världens största demokrati. Det är den här mannen som har fingrarna på de flesta kärnvapnen som finns på vår jord och som är kapabla att göra slut på mänskligheten på planeten. Det är den här mannen som en stor del av den svenska politiska oppositionen vill att Sverige ska förbinda oss att hjälpa militärt. Det är den här mannen som under de kommande nästan fyra åren kommer att vara världens mäktigaste man. Det här är en man som inte kan skilja på sanning och lögn. Det här är en man som inte kan acceptera att alla andra inte lyder som marionetter. Det är den här mannen som inte vill förstå att medias uppgift är att granska, inte att hylla honom. Det här är en man som man kan misstänka helt impulsivt kan fatta beslut om vad som helst. Det här är en man som helt uppenbart inte har förstått vad politisk demokrati handlar om.

Jag blir vettskrämd!

En annan som skyller på media precis som Donald Twitter är det svenska nätfenomenet Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Efter att ännu en gång visat total brist på omdöme tröttnade nu t.ex. Disney, Google och YouTube på hans övertramp. Något som naturligtvis kommer att kosta honom stora pengar. Vems är då felet? Media naturligtvis! Snälla Felix, det är dags att växa upp. Om miljoner människor tittar på vad du "presterar" så är det faktiskt dags att ta ansvar och tänka efter innan. Det är INTE humor att sprida t.ex. antisemitism. Det betyder bara att du inte är tillräckligt mogen för det du sysslar med. Väx upp!

» De sanna moderutterna

Att moderat politik egentligen handlar om att gynna de som redan är gynnade och som har sitt på det torra samtidigt som mindre lyckligt lottade ska sättas åt är faktiskt ingen nyhet. De senaste åren med växande klyftor i vårt samhälle är egentligen inget annat än en seger för den moderata synen på hur samhället ska se ut. Därför känns det faktiskt skönt när det finns moderata politiker som dessutom vågar tala klarspråk. I dagens Svenska Dagbladet skriver de båda moderaterna Niklas Wykman (riksdagsledamot och ledamot i arbetsmarknadsutskottet) och Oliver Rosengren (kommunalråd och nämndordförande i Växjö) en debattartikel med rubriken: - "Bidragskranen måste vridas åt".

Vad moderaterna handlar om
De bidrag som ska vridas åt är alltså de "bidrag" som går till människor som drabbats av sjukdom, arbetslöshet, olyckor och handikapp. Det handlar inte om alla bidrag som främst tillfaller de redan privilegierade (moderata) väljarna som ROT-bidrag, RUT-bidrag, Ränteavdrag, Subventioner av inrikesflyg och liknande. Nä, det handlar naturligtvis om att sätta åt de olika socialförsäkringar som betalas ut till de som drabbas av olika problem med att kunna försörja sig och sin familj.

- "Det ska alltid löna sig att arbeta och det ska på förhand gå att förstå hur en extra ansträngning påverkar hushållsekonomin. Den som beviljar bidrag ska också vara ansvarig för de långsiktiga kostnaderna som uppkommer när krav och insatser saknas."

Det moderata uttrycket "det ska löna sig att arbeta" innebär samma som att säga att det ska straffa sig att bli sjuk, det ska straffa sig att drabbas av ett handikapp, det ska straffa sig att råka ut för en olycka, det ska straffa sig att bli utan jobb därför att arbetsgivaren lägger ner osv. Det första kravet dessa båda äkta egoistiska moderutter framför är: "Tak och tidsgräns för alla bidrag". Dvs något förenklat att man återinför den gamla stupstocken. Den som blir sjuk, drabbas av ett handikapp, råkar ut för en olycka eller förlorar sitt jobb ska bara kunna få ersättning från den allmänna försäkringen i ett år (Bidrag kallat av dessa äkta moderater) sedan slängs man ut. Har man inte vett att bli frisk, bli fritt sitt handikapp eller hitta ett jobb under detta året är det Förnedringsstöd som återstår.

I den moderata sinnevärlden väljer nämligen människor att bli sjuka. Man väljer att bli handikappad. Man väljer att gå arbetslös. Vilket alltså innebär att om man efter ett år drar in sjukpenningen, handikappersättningen, A-kassan osv så kommer dessa människor att hux flux bli friska, det kommer hux flux att dyka upp ett lämpligt jobb hos en arbetsgivare som vill anställa.

Men, låt er inte luras av dessa egoister. Målet med att tvinga människor att leva på Förnedringsbidrag är att man vill kunna sänka skatterna ytterligare för de som redan i dag lever sitt liv i överflöd. Målet med denna sanna moderata politik är att ytterligare öka klyftorna i samhället. Låta de rika bli rikare och de fattiga bli fattigare!

Inga kommentarer: