måndag 20 februari 2017

Slarvighetens dag

» Donald Trumps egen dag

I dag är det "Slarvighetens Dag". Då kommer man omedelbart att tänka på Donald Trumps behandling av fakta. Nu senast har tydligen Donald Trump förklarat att hans hänvisning till vad som "hände i fredagskväll i Sverige" är en hänvisning till ett inslag i Fox News som han tittat på. Ett inslag om Sverige som var ganska fullt av faktafel. Men Donald Trump har ju på kort tid gjort sig känd för att slarva med fakta. Jag tycker faktiskt att vår utrikesminister Margot Wallström har helt rätt när hon säger:

- "Vi ser tyvärr en generell tendens att förekomsten av felaktiga uppgifter ökar".

Donald Trumps oförmåga att veta vad han pratar om har blivit väl bevakat av media runt om i världen.

Donald Trump
Donald Trump ville alltså i sitt tal hänvisa till det ökade antalet skottlossningar i Sverige. Vilket, enligt Donald Trump alltså, beror på alla muslimer som tagit sin tillflykt till Sverige. Till Donald Trump kan man då kanske berätta att det dödliga våldet i USA är ungefär 5 gånger så högt som i Sverige. Donald Trump skulle kanske istället för att förhindra människor att resa pga deras religion inrikta sig på att minska den stora tillgången på vapen i det amerikanska samhället. Detta kostar många fler liv än muslimska terrorister. Fast så långt kan inte den mannen tänka.

Enligt en granskning som Helsingborgs Dagblad gjort mördades det i Malmö (som ligger högst i Sverige) 3,4 personer på 100.000 innevånare förra året. Vi kan jämföra med t.ex. Chicago i USA med 28 eller St. Louis med 59 under samma period som är högst i USA. Donald Trump kan dra dit pepparn växer!

För övrigt läser jag att de svenska poliser som intervjuades i Fox News inslag, gjort av filmmakaren Ami Horowitz, är rasande. Dom betecknar filmmakaren som "en galning". Dom tar helt avstånd från de förvridna slutsatser som görs i TV-inslaget. Som alltså sändes i den högervridna TV-kanalen Fox News:

- "Vi står inte bakom det här alls. Det var en chock för oss när vi såg det. Han har klippt ihop de här svaren. Vi svarar på helt andra frågor i den riktiga intervjun. Det här är inte schysst journalistik. Det känns för djävligt att det ska vara så här. Journalisternas riktiga frågor måste också vara med i anslutning till svaret."

Kanske har Donald Trump en del bakom sig när han twittrar och gapar om att media bara ljuger. I varje fall gör uppenbarligen Fox det i varje fall.

Ett annat citat som förtjänar att upprepas är taget från Dagens Industris huvudledare för idag. Skriven av PM Nilsson. Han börjar så här:

- "Europa har ägnat exakt en månad åt att häpna över Donald Trump. Någon smekmånad har han definitivt inte fått. Han har i stort och smått, kanske särskilt smått, visat att han är en politisk katastrof. Förtroendet för honom är minimalt och förtroendet för USA sjunker som en sten."

Tänkvärda rader! Har vi hört något egentligt försvar för USA:s katastrofpresident från någon svensk? Vi har visserligen den s.k. "liberala" debattören Fredrik Segerfeldt som i en debattartikel hävdade att problemet med Donald Trump var att han var för mycket vänster. Jag har fortfarande inte riktigt fått ihop hur han resonerade. En del Sverigedumokrater har uttryckt en del förståelse för hans rasistiska och islamofobiska fördomar. Men det säger nog mer om sverigedumokraters oförmåga att tänka än om Donald Trump.

Det kan förresten inte skada att upprepa Carl Bildts reaktion i helgen. Säkert det mest intelligenta som Carl Bildt någonsin yttrat.

- "Sweden? Terror attack? What has he been smoking? Questions abound."

Senaste nytt från USA är att en säkerhetsrådgivare vid namn Craig Deare, som framfört kritik, har fått sparken. USA:s president Donald Trump lever i en bubbla där han tror att demokratin fungerar på samma sätt som hur man styr ett familjeföretag. Men så är det inte. Det är främst Donald Trump i USA och Nordkoreas Kim Yong-nam som tror att statschefen är Gud och alla andra ska bara lyda.

Donald Trump är en fara för mänskligheten och det är en skam för den amerikanska demokratin att en okunnig klåpare som han kunnat bli utsedd till president.

KRÄV ATT DONALD TRUMP FÅR SPARKEN!

» Dagens Sverigedumokrat

Dagens hedersomnämnande går till den sverigedumokratiska kommunpolitiker i Västra Götaland som tycker att man borde sprida grisblod och annat slaktavfall "överallt där muslimer samlas". Detta i syfte att reta upp dom så mycket att dom blir arga. Sedan har man rätt att misshandla dom eftersom det kan kallas för självförsvar. Vilket alltså skulle vara tillåtet.

Jimmie Åkesson har gott om arbete framför sig att göra om han ska rensa ut alla nazistiska och öppet rasistiska tendenser inom partiet. Det kommer liksom inte att finnas så mycket kvar om han ska lyckas putsa partiets fasad. Vi kan inte annat än önska honom lycka till.

Den svenske mannen

Själv tror jag att vi kommer att få många fler kapitel i vår serie "Dagens Sverigedumokrat"!

Inga kommentarer: