måndag 6 februari 2017

Sådan är vår värld

» Vårt svenska solidariska samhälle

Kampen för att stänga till de Europeiska gränserna fortsätter. Förhandlingarna med Libyens formella regering fortsätter för att försöka muta denna delen av det libyska styret med pengar för att dom ska stoppa flyktingar från svält, mord, krig och död från att kunna ta sig till Europa. Det fungerade ganska bra med den turkiska diktaturen så varför skulle det inte kunna fungera med det sönderfallna Libyen? Så småningom har man byggt upp tillräckligt med murar, taggtråd, stängsel och byråkratiska hinder så att vi slipper ta emot några fler flyktingar. Då slipper vi se dom så då slipper vi ju fundera över vårt ansvar.

Det slår mig varje gång det rapporteras om det sönderfallna Libyen att man i stort sett aldrig förklarar varför Libyen ser ut som det gör. Precis som när det gällde Irak så ville USA göra sig av med en diktator (Gaddafi) som inte lydde USA. Samtidigt ville man inte göra om misstaget från Irak, dvs att fastna i ett krig sedan man gjort sig av med diktatorn. Alltså bombades det libyska samhällets institutioner sönder och samman och diktatorn dödades. Sedan lämnades Libyen och det libyska folket åt sitt öde. Det vill säga ett samhälle som helt föll samman. Det finns flera olika fraktioner som anser sig vara de rättmätiga styrande, som alla styr över vardera sin del av landet utan någon som helst fungerande styrning.

Men, EU:s kamp för att förhindra flyktingar från att ens kunna ta sig till Europa är en skam.

In 1970
we saw on Tv
the broken corpses
of the Vietnamese
and cried for Peace

In 2016
We saw on Tv
a small child's body
washed up on a beach
and argued for stricter border control

/Angeli Karlsson 2017

Angeli är min dotter. Tack!

För övrigt kan vi notera att´den Kristdemokratiska krisen tydligen till och med är värre än vad jag trodde. Att se partiledaren Ebba Busch Thor leka i TV:s Så ska det låta i ett sista panikartat försök att locka till sig väljare blev nästan komiskt om det inte hade varit så patetiskt. Den intressanta frågan är om den nya imagen för Betong-Kd under Ebba Busch Thor kan rädda tillbaka de kristna kärnväljarna tillbaka till partiet. Kristna människor som trodde på bibelns budskap om människokärlek istället för Ebba Betong Thors kärlek till SD och murar och taggtråd.

Inga kommentarer: