onsdag 22 maj 2013

Varför?

Varför slåss man? De som bor i Husby osv har säkert mycket svårt för att förstå vad man uppnår med den här typen av protester om man vill protestera mot att samhället där man bor glöms bort, där bank, post, polisstation, fritidsgårdar och annan service tas bort. Där hopplösheten breder ut sig. Om man vill protestera mot detta genom att bränna upp grannens bil, bränna upp lastbilen för den som driver affär där osv vad tror man att man uppnår. Om man bränner ner den lokala kulturföreningens lokaler osv. Det är väl inte alla dessa som ska "straffas". I Husby finns en grusplan för ungdomarna att spela fotboll, i ett samhälle stort som Åstorps kommun där vi har gott om gräsplaner. Detta i ett Stockholm där det finns gott om konstgräsplaner och gräsplaner - i de lite finare områdena. Vi kan också fundera över vad polisen tror sig uppnå genom att kalla de som demonstrerar för "neger", "apa" och "råtta". När man hör detta förstår man att ungdomar blir förbannade. Men vad tror dom att dom ska uppnå genom att bränna upp grannens bil? Eller är det som jag hörde någon säga, det var inte ungdomar från Husby, hon kände inte igen dom? Det är "skönt" att höra att vår statsministers främsta kommentar är att han stödjer polisen och inte har någon förståelse för det hela. Jag har ingen förståelse för vad man gör, men jag förstår varför något händer. Å andra sidan hörde jag en kille förklara att dom har demonstrerat och protesterat länge, men media och politiker har struntat i det. Men nu när detta händer kommer journalisterna och politikerna säger att något måste göras. Han menade att nu hade dom äntligen lyckats få uppmärksamhet för sin situation!

Dagens skratt: Det är det skratt jag får när jag tittar på kommentarerna från ryska Russia Today som ska rapportera från bråken i Husby. Vem väljer man att kommentera från Sverige, jo Marc Abramsson från Nationaldemokraterna! Ett "parti" som står långt till höger om Sverigedemokraterna. Ett "parti" som inte ens SD vill ta i med tång (officiellt i varje fall). Ett "parti" som i de traditionella väljarundersökningarna i allmänhet inte finns med eftersom inte en enda av de cirka 1000 som tillfrågas ens har hört talas om dom. Det blir riktigt komiskt att höra honom på sin knaggliga engelska rapportera om den misslyckade svenska invandringspolitiken med bakgrundsbilder som visar på stora antirasistiska demonstrationer. Jag undrar om Russia Today visste vad dom sysslade med?

Tobias Billström till vänster
Dagens Tobias: Jag ser att Storbritannien och Danmark beslutat att de tolkar som de brittiska och danska trupperna använt sig av i Afghanistan ska få rätt att bosätta sig i Storbritannien och Danmark. Än så länge har vår Moderata Utvisningsminister Tobias Billström inte kommit på liknande bättre tankar. Paragrafer är till för att följas, och paragraferna säger att man kan inte söka asyl från sitt hemland utan måste först smuggla sig till Sverige. Inte ens om man känner sig hotad för att man jobbat för just Sverige. Ack ja! Se även här.

Ökning blir nedskärning: Vi läser att flera av Sveriges kvinnojourer tvingas stänga pga pengabrist. Detta samtidigt som det råder stor brist på skyddade boenden för kvinnor som känner sig hotade. Kvinnojourerna tvingas avvisa tusentals kvinnor varje år, en siffra som stiger. - "Stödet till våldsutsatta kvinnor och barn måste fortsätta utvecklas och förbättras" är Högerregeringens kommentar. Nya regler har gjort att kvinnojourerna har fått mindre pengar för sin verksamhet. Så här säger Roks,

Vi skattesmitare? Nähä! Som jag berättade i går så har Apples Tim Cook kallats till den amerikanska senaten för att förklara företagets skattepolitik. Men Apple kan inte förstå kritiken mot att en stor del av pengarna finns i olika lågskatteländer. Det är en ren tillfällighet att man går ovanligt mycket med vinst där så det hamnar mycket pengar där. Företag är alltid lika roliga och egoistiska. Det som är bra för samhället är bra för företaget. Det som är bra för företaget - är bra för företagets ägare.

Dålig väghållning: Så ser jag att ännu en av bilarna i Gumball 3000 kört av vägen och kraschat. Denna gången en Ferrari. Det måste vara bilar med enormt dålig väghållning eftersom dom verkar köra av vägen på löpande band. För det kan ju inte bero på för hög hastighet eftersom det ju deklarerats att man inte alls kör för fort. Hahaha! Bortskämda spolingar med för mycket pengar och för lite hjärna...

Dagens privatisering: Privatiseringsraseriet i Sverige får många konsekvenser, i stort och smått. Här i Åstorp ska Tomarps Kungsgård säljas ut och en fantastisk kulturplats riskerar att försvinna. Ställ upp och demonstrera.

Inga kommentarer: