tisdag 28 maj 2013

Försämrad sjukförsäkring

Försämringskassan
Sjukförsäkringens nedrustning: Den kraftiga försämring av Sjukförsäkringen som Högeralliansen genomfört har fått många konsekvenser. En konsekvens är att många sjuka människor helt plötsligt stått utan försörjning. Och detta i sin tur har gjort att många människor mår mycket dåligt. En effekt är att många hotar med att ta sina liv eftersom dom inte har någon försörjning. Enligt Försäkringskassans statistik var det 2007 "bara" 21 personer som hotade med att ta sitt liv. 2008 var det 19 personer. Sedan slog indragningarna av ersättningen till sjuka människor igenom. 2009 hade siffran stigit till 298 och sedan 2010 var det 601, 2011 var det 599 och 2012 var det 505 hot. Mängder av sjuka människor som plötsligt står utan försörjning och förlorar meningen med att fortsätta leva är helt förtvivlade. Läs i ETC.

Ekonomisk bluff: Stockholms Universitet har granskat de professionella ekonomiska prognoserna och man har kommit fram till att dessa är lika tillförlitliga som om du kastat pil på en piltavla. Vi blir helt enkelt lurade! Någon som egentligen är förvånad?

Svensk Bolagsskatt: Jag läser en artikel i Dagens Nyheter som berättar att svensk bolagsskatt faktiskt är låg i en internationell jämförelse. Nyligen sänktes den från 25% till 22%. I den tabell som DN har så är det Hongkong, Irland, Cypern och Montenegro där den är lägre, mellan 16,5% och ner till 9%. Men högre är den i Storbritannien, Finland, Danmark, Kina, Norge, Tyskland, Frankrike, Japan, USA och Förenade Arabemiraten där den ligger mellan 23% och 55%. Genomsnittet inom EU och inom OECD-länderna ligger faktiskt högre än i Sverige.

Och se'n blir det inte mer. Nu ska jag vårda migränanfall!

Inga kommentarer: