måndag 15 april 2013

Teflon- och Läskpapperpolitiker

Dagens Läskpapperpolitiker: I motsats till Calle Str... f'låt Bildt som är ett typexempel på en teflonpolitiker verkar Socialdemokratin arbeta hårt på att skapa en form av läskpapperpolitik. Där man genom interna kampanjer gör allt för att smutskasta sina egna politiker för att bli av med dessa. Vi kunde se hur Socialdemokratins högerflygel behandlade Håkan Juholt. Man gjorde allt för att "affärer" och kritik skulle fastna så mycket som möjligt. Och nu har man gjort exakt på samma sätt med Omar Mustafa. Försöker det Socialdemokratiska partiet begå självmord? Finns det krafter inom det partiet som INTE vill att partiet vinner val?

Kristdemokraternas familj
Dagens skratt: I Aftonbladet skriver Kristdemokraternas familjepolitiska talesperson Emma Henriksson ett debattinlägg som dels får mig att skratta glatt. Och dels får mig att bli övertygad om att Kristdemokraterna är oförbätterliga i sin syn på att kvinnans plats i livet är att stå vid spisen med en beppe i hasorna och en andra på armen medan hon fixar maten till maken som är på jobbet och försörjer henne och barnen. Rubriken på mästerverket är Delad föräldraledighet är tvättäkta socialism! Emma lilla, du skulle kunna försörja dig som stå-upp komiker om du inte hade föredragit att stå framför spisen. Du tillhör en utrotningshotad grupp Emma, som inte har förstått vad en uppdelning av föräldraförsäkringen handlar om. Sverige har troligtvis världens bästa föräldraförsäkring. Inga andra länder har så lång rätt till betald ledighet. Verkligen inte i kristdemokratiskt styrda länder. Att "kvotera" ledigheten för att även bygga upp en rejäl relation mellan barnet och pappan är ett stöd till pappan, till barnet - och till mamman. Jag har jobbat under många år på Försäkringskassan, jag har under många år haft ansvar för Föräldraförsäkringen. Jag har hållit otaliga informationsträffar för blivande mammor och pappor för att informera och diskutera den kommande föräldraledigheten. Och av de reaktioner jag fått så förstår jag att det mycket ofta är ett stöd till pappan att en del av föräldraledigheten faktiskt är hans egen. Det är nyttigt, både för pappan, för barnet och för mamman. Snälla Emma, fundera lite till! Och dessutom tycker jag att det är elakt att beskylla ditt eget kvinnoförbund för att vara socialister. KD:s kvinnoförbund ställer nämligen upp för en utökad kvotering av dagarna. Själv tar jag det dock inte som någon grov förolämpning att kallas socialist. Snarare kanske en komplimang.

Dagens demokratiska brist på demokrati: Det har varit oroligheter på USA:s största skamfläck, Guantánamofängelset. Att en demokrati som USA kallar sig kan tillåtas att fortsätta spärra in människor på ett fängelse i upp till 10 år utan att dom ens har fällts för något brott är inget annat än en skandal. Det finns mer än 50 personer inspärrade som faktiskt har friats från anklagelserna. Men som trots detta fortfarande sitter inspärrade. Det finns de som har suttit inspärrade i mer än 10 år utan att det ens har framförts några anklagelser i någon domstol. Att inte Barack Obama har gjort det helt självklara är hans största skandal. Antingen ska deras eventuella brott prövas av en domstol. Har dom begått brott ska dom dömas. Har dom inte begått något brott ska dom släppas fria. Det är inte acceptabelt för en stat som kallar sig demokratins största fäste på jorden att spärra in människor utan domstolsprövning på detta viset. SKÄMS!

Inga kommentarer: