lördag 20 april 2013

Moderater vs Miljön

Dagens miljömoderater: Sveriges Miljöminister, centerpartiets Lena Ek, är arg och besviken på de Moderata ledamöterna i EU-Parlamentet. För några dagar sedan var dom med om att rösta ner ett förslag i EU-Parlamentet om att begränsa antalet utsläppsrättigheter. I valet mellan att stödja miljön och den svenska regeringslinjen, och därmed de svenska Moderaterna, eller att stödja sina partikamrater i EU-Parlamentet så valde Gunnar Hökmark, Anna Maria Corazza Bildt, Christofer Fjellner och Anna Ibrisagic att inte representera Sverige utan istället representera den konservativa partigruppen i EU-Parlamentet. - "Beklämmande och olyckligt" är Lena Eks ord. - "Det var regeringens position, sedan valde tydligen moderaterna i EU-parlamentet en annan" är Fredrik Reinfeldts fega kommentar. Men han kan ju inte kritisera Gunnar Hökmark och fru Bildt. Men Calle kan ju fråga frugan varför hon tycker annorlunda än han själv och resten av regeringen. Eller om dom helt enkelt bara inte vågade bryta partilinjen.

Leksamt
Dagens mästerfotograf: Det måste vara er egen bloggare. Jag har ägnat förmiddagen åt att traska runt i Örkelljunga på jakt efter lämpliga fotomotiv för att kunna ta bilder och delta i den fotomara som fotoklubben i Örkelljunga arrangerat för fotovännerna i Åstorp och Höganäs. Och jag kunde konstatera att Örkelljunga centrum har ett mycket mer levande affärsliv än vad Åstorps centrum har. Och detta trots att Örkelljunga är mindre. Den förklaring jag kan se är att åstorparna har mycket närmare till köpcentra i Hyllinge och Väla. Men sedan ska åstorparna inte klaga över tomma affärslokaler. Väljer man att köra några mil för att få glädjen att trängas med några tusen andra så får man skylla sig själva om de egna lokala affärerna inte överlever. Örkelljungaborna ska nog vara glada för att dom har längre till Väla. Själv är jag medlem i den informella föreningen VVV - Våga Vägra Väla! För övrigt är detta mitt tävlingsbidrag på det fjärde mottot "Leksamt". Jag har konstaterat att jag nog ska vara glad om någon av mina 7 bilder ens hamnar på poängplats.

Dagens Bonusfrossa: VD:n för Cloetta, Bengt Baron har en grundlön på 4,7 miljoner. Till det fick han en bonus på 7,3 miljoner kronor förra året. På en omsättning på 5 miljarder gick Cloetta med 73 miljoner i förlust. Kan det vara så att avtalet är skrivet så att Bengt Baron ska ha 10% av resultatet i bonus - oberoende av om det är vinst eller förlust? Det är tur att jag inte har några aktier i Cloetta - vad jag vet!

Dagens Mustafagate: Efterdebatten till skandalen med sparkandet av Omar Mustafa fortsätter. Bland de vanligaste beskyllningarna mot Omar Mustafa var att han skulle ha yttrat sig antisemitiskt. Svenska Dagbladet har, ser jag, kollat upp allt han sagt och skrivit. Och hittar ingenting som tyder på detta. Han har flera gånger riktat skarp kritik mot Israel och israelisk politik. Men han har också flera gånger tagit avstånd från antisemitiska händelser (som attacker mot synagogan i Malmö). Så antingen handlar det om medvetet spridande av lögner för att komma åt Omar Mustafa eller också handlar det om det vanliga. Dvs fanatiska Israelvänner har inte lärt sig att skilja på Israelkritik och antisemitism. Det är ju något som även t.ex. Ilmar Reepalu i Malmö drabbats av. Behandlingen av Omar Mustafa från det Socialdemokratiska partiet har varit skamlig och tyder på att det inom partiets topp finns starka islamofobiska tankar. Sedan är det möjligt att han aldrig skulle nominerats. DET skedde också på mycket underligt sätt.

Inga kommentarer: