onsdag 3 april 2013

Om barn och sossar

Dagens syn på barn: SVT har låtit göra en undersökning av kommunernas syn på idrottsföreningarnas elitsatsningar bland barnen. Den intressanta frågan är om idrottsföreningar som gör elitsatsningar i unga år och tidigt gallrar ut de som inte platsar ska få använda kommunala bidrag till denna verksamheten. Man har helt enkelt frågat kommunernas kommunstyrelseordföranden vad dom tycker. Och föga överraskande så tycker faktiskt 6 av 10 att det är riktigt att strypa bidragen till de föreningar som använder de kommunala bidragen till denna typ av elitverksamhet. Regionala Sydnytt har brutit ner undersökningen på de skånska kommunerna. Och jag tittade vilka kommuner det var i Nordvästskåne som inte hade några invändningar till att idrottsföreningarna använde kommunala bidrag till att sålla ut barnen redan medan dom är barn i de duktiga (som får fortsätta elitträna) och de mindre duktiga barnen (som kan dra åt skogen eftersom dom inte platsar). Vad jag kan se av kartan så är det två kommuner i NV Skåne som har denna synen, nämligen Höganäs och Båstad. Det finns en viss gemensam nämnare, det här är de moderatstyrda kommunerna. Och det förklarar ju en hel del. Moderater har alltid velat stötta de duktiga och strunta i de andra. Men kommunala pengar ska användas till ALLA, inte till eliten. Läs även i Expressen.

Dagens skratt: Det måste vara det skratt jag får när jag läser moderaten Isabella "Blondinbella" Löwengrips funderingar över könsskillnader: - "Jag vill risa hela hen-debatten! Jag har sagt fel flera gånger när jag träffat vänners barn och det är så pinsamt. Det är hopplöst när folk inte klär sina barn så man ser vad det är." Jomenvisst Isabella, visst är det fruktansvärt ansvarslöst när aningslösa föräldrar sätter en blå overall på en liten söt flicka, för att inte prata om att sätta en röd overall på en tuff liten grabb. Det är ju verkligen pinsamt. Tacka vet jag när man kommer in i barnklädesaffären och ser att till höger är alla kläderna i olika blå nyanser till pojkar och sedan till vänster är allt i rött och rosa till flickorna. Så mycket behändigare. Jag vet inte hur jag ska kunna erkänna det, men jag var och köpte nya boxerfillingar i dag. Och jag skäms för att säga det, men när jag granskar mina inköp så ser jag att två av de tre paren faktiskt har röda inslag! Kan det vara en liten bög i mig som visat sig? Läs här och få ett eget gott skratt.

Sosseros
Dagens sosse: Socialdemokraterna håller kongress. Och med anledning av detta har Expressen frågat svenskarna vad dom tycker i olika frågor. Och av denna kan vi utläsa att en majoritet (55%) av S-väljarna vill ha en S + Mp + V regering efter valet. Jag tror faktiskt inte att detta är partiledningens planer. En majoritet (54%) tycker att vård, skola och omsorg ska skötas av kommuner och landsting själva och inte privatiseras. Jag tror faktiskt inte att detta är partiledningens åsikt. Och en majoritet (76%) tycker att vinster ska helt förbjudas (42%) eller begränsas (34%) i den privatiserade omsorgen. Jag tror faktiskt inte att detta är partiledningens syn på saken. Förtroendet för partiledningen riskerar att skadas rejält om man driver politiken på tok för långt åt höger. Läs även här.

Dagens Billströmmare: Jag har under dagen funderat lite mer, men jag kan fortfarande inte riktigt förstå hur mitt Migrationsverk får ihop det att utvisa människor till ett annat land än det dom kommer ifrån bara för att detta andra land gör anspråk på det första landets territorium. Dvs hur tänker man om man utvisar människor från en stat, som är medlemmar i FN (Nordkorea), till ett annat land, som också är medlemmar i FN (Sydkorea), bara för att det ena landet (Sydkorea) inte erkänner det andra landet (Nordkorea). Trots att dom aldrig varit i detta land (Sydkorea). Det är väl för tusan Sveriges (och FN:s tolkning) som ska gälla och inte Sydkoreas egna tolkning?

Inga kommentarer: