tisdag 2 december 2008

Volvo = Jag rullar (fast inte så länge till)

I går gjorde tydligen Ford det officiellt att Volvo är till salu. Nu gäller det bara att hitta en köpare villig att betala så pass mycket att det är någon mening med att sälja. Ford behöver kapital så man behöver få in lite miljarder. Då kan man inte bara skänka bort förlustmaskinen. Min gissning står kvar - det blir en kines eller indier som tar över för att komma in på Europa- och Amerikamarknaden och samtidigt komma över kompetens. Att höra Mauderaten i TV förklara att Staten inte skulle gå in var humor på högsta nivå. Då i motsats till Filip och Fredrik i en annan kanal som jag undviker att nämna namnet på, dom har ju inget med humor att göra. I går skulle man tydligen visa lite kn-lla för att mäta kaloriförbrukning. Och det lyckades man få media att förhandsskriva om. DET är dom bra på - att få gratisreklam i media!

För övrigt så kanske Volvo blir förstatligat trots Mauderatens motstånd. En av kandidaterna är tydligen Renault (ägd av franska staten).

Bevis på hur snuskiga svenskarna är
En annan TV-skandal mångdubblade läsarantalet på min blogg under några dagar. Kanske såg ni på löpsedlarna att TV hade tjuvfilmat Carola Häggkvist i bara trosorna? Sanningen var tydligen att hon inte läst på ordentligt utan hade klätt om inför en webbkamera som alltid stod där. Så det var kanske ett tiotal stackars svenskar som råkat se Carola skymta förbi i bara bh och trosa. Men händelsen fick stora delar av snusksverige att ge sig ut och leta efter "Carola Häggkvist naken" på nätet. Och det är en av de vanligaste sökbegreppen till Sven Tycker. Jag har visserligen aldrig visat några bilder på Carola (varken med eller utan trosor, eller fullt påklädd) men det hindrar inte en tydligen ganska hög placering hos Google på den sökningen. Man kan väl hoppas att någon besviken besökare fick lite visdomsord av misstag på vägen. Så här ser senaste veckans statistik på Blogger ut...

I dag har det diskuterats en hel del om Polisens förmåga att leva efter verkligheten eller efter statistiken. Det har förts fram ganska intensiv kritik mot att polisen koncentrerat sig på att få så många blåsningar som möjligt, inte att de ska få så många fyllekörningar i nätet. Alltså ställer man sig på samma populära plats varje gång vid en tidpunkt där man inte riskerar att hitta någon med alkohol i kroppen. Då hinner man nämligen få fler att blåsa och kan uppfylla de statistiska målen.

Och så rapporteras det att en libyskt fartyg med hjälpsändningar till Gaza har stoppats av israeliska flottan. Båten med mat och medicin fick vända tillbaka. Det palestinska folket i Gaza ska nämligen svältas ut. Det underliga är att dom inte heller släpps ut. Antagligen vill man från Israels sida att befolkningen ska dö!

Inga kommentarer: