torsdag 4 december 2008

Öppet brev till en viss moderat

Jag fick brev i går från vår lokala moderata riksdagsledamot, Margareta Pålsson. Hon tyckte jag skulle gå med i moderaterna, och skröt lite om hur duktiga dom har varit.

Hej Meta!

Du tycker att jag ska gå med i ditt parti. Men, det tänker jag inte göra. I ditt brev skryter du om att ni inom Högeralliansen sänkt skatten. I mitt gamla jobb på Försäkringskassan och sedan i mitt nya jobb som socialsekreterare träffar jag alla de som inte fått ta del av dina skattesänkningar. Jag träffar alla dom som istället drabbats av er straffskatt som ni infört för alla de som valt att bli arbetslösa, valt att bli sjuka, valt att skaffa barn, valt att bli gamla osv (för det är ju så ni resonerar, att man väljer vilket man vill). Ett parti som hävdar att det är rättvisa att den som blivit sjuk, blivit utan jobb, blivit förälder eller blivit gammal förutom lägre inkomst även ska betala en högre skatt är inget parti som jag har förtroende för. Du skryter också över att ni avskaffat den, som du uttrycker det, orättvisa fastighetsskatten. Jag kan inte se att det har blivit rättvisare av att jag för min lilla och gamla villa i Åstorp får höjd skatt medan miljonärerna i Vellinge fått kraftiga skattesänkningar. Så, kära Meta. Jag överväger inte en sekund att ansluta mig till ett parti som så klart göder de starka och sparkar på de svaga. Du kan spara porto och behöver inte skicka fler brev till mig.

Hälsningar

Sven Ohlsson

Dagens skratt åstadkom kristdemokraternas riksdagsledamot, den kristna fundamentalisten Lennart Sacrédeus, när han för en tid sedan i Riksdagen frågade Högskoleminister Lars Leijonborg vad han tänkte göra åt kristofobin inom den akademiska världen. Det är väl skönt att de lärda har förstått att ta avstånd från allt religiöst! Men rent allmänt så tycker jag nog att islamofobin är ett större problem. Håll religionerna där dom hör hemma, i kyrkor, moskéer, tempel eller vad ny helgedomen heter. Utanför slipper jag den helst helt.

Dagens jakthistoria handlar om björnjägaren som såg fel. Hans jakthund gav skall, och så såg han något pälsklätt som klättrade upp i ett träd. Det måste vara en björn, tänkte han och slängde snabbt iväg ett skott. Det blev tydligen en fullträff - på järven. För det var ingen björn, det var en järv. Nu har han visst dömts för jaktbrott. - "Dom tog väl bössan direkt" sade min jagande kollega. Den här typen av jägare som är så skjutgalen att han skjuter på allt innan han är 100% säker på sitt skott är en fara för alla. Dom har mitt fulla förakt, precis som nöjesjägare som bara är ute efter troféer.

Dagens positiva nyhet måste vara Riksbankens chocksänkning av räntan, från 3,75% till 2% i ett svep. Inflationsparanojan är som bortblåst!

Inga kommentarer: