lördag 6 december 2008

Kris i krispaketen

Den allmänna reaktionen på Krispaketet från De Fyras gäng blev nog att det var för sent och för lite. Att sossar, vänsterpartister, miljömuffar, LO-representanter osv är kritiska är nog inget att förundras över, det hör ju liksom till. Men när ekonomer som Stefan Fölster och Lars Calmfors (som onekligen inte är lierade med sossarna) och Konjunkturinstitutet kommer med samma kritik så kanske det ligger något i kritiken. Sanningen är den att Anders Borg håller så hårt i slantarna att han inte ens kan tänka sig att offra budgetöverskottet när katastrofen är nära. Under perioder som nu ska samhällsekonomin gödas med överflöd av olja så att det sätter fart. Överskottet under de goda åren finns till just för att man ska kunna ha ett underskott under dåliga år. Du är en snåljåp Anders!

Så där lite halvt om halvt såg jag på På Spåret på TV:n på kvällen igår (någon som tycker det blev för många "PÅ"?). Och jag blev grymt besviken över att inte en enda av de tävlande kände till Jimmy Cliff. SKÄMS! En av musikvärldens största artister!

Konsumentverket har granskat Blondinbellas blogg och eventuella brott mot reglerna mot smygreklam (=textreklam?) som jag skrivit om tidigare. Granskningen har gått till på det sättet att man frågat bolaget bakom bloggen, G Media Groups, om förhållandet. VD:n Fredrik von Essen har svarat att man inte gjort några fel, utan det handlar bara om advertorials (=textreklam?). Konsumentverket låter sig nöjas med detta, och ärendet avskrivs. Ett verkligt föredöme när det gäller noggranna utredningar!

Folkpartikeln Camilla Lindberg som blev hjälte när hon vågade stå emot partipiskan i fråga om FRA-lagen fortsätter att förvåna. Uppenbarligt är att riksdagskvinnan är någon form av extremliberal som tror att det ideala samhället är ett samhälle där alla får göra som dom vill utan att samhället gör några inskränkningar. Senaste förslaget från talibanen är att hon vill avskaffa rökförbudet på krogen. Det enda rätta är att individen själv får bestämma, röka eller inte röka. Krogarna måste ha rätt att själva besluta om vilka regler som gäller på sin egen krog menar hon. Tanken att det rätta val som individerna har rätt att göra är att få lov att gå till vilken krog som helst utan att utsätts för tobaksrök föresvävar inte damen. Damen är en värdig representant för det nya Extremliberala Folkpartiet. Hennes för en tid sedan något rasistiska tankesätt är ett annat bevis för detta (se Sven Tycker 4 augusti).

Svensk handel förlorar ungefär 12 miljarder om året pga svinn! Och det är inte bara snatterier jag menar då. Två tredjedelar är internt svinn, pga dåliga rutiner osv. Svinnet är 3% av den totala omsättningen. Dvs snatterierna är mindre än 1%. Det är andra siffror än det digitala snatteriet, alltså illegal fildelning!

Ja, inte var det många som kom ihåg mig i går på min namnsdag. Den enda som helt spontant gratulerade mig var min högt älskade hustru som, innan jag riktigt hunnit vakna på morgonen, gav mig en liten Namnsdagskram. På jobbet var det ett par som under morgonfikat (efter en diskret antydan om vad jag förväntade mig) gratulerade. Men i övrigt... Det var faktiskt Sven i går

Och sedan lite positiva nyheter på slutet. I Hebron (som ligger i ockuperade Palestina) tvingade ett hundratal israeliska soldater bort omkring 200 extrema bosättare från ett hus i centrala Hebron. Innan bosättarna tvingades bort från det ockuperade huset hade dessa målmedvetet vandaliserat den palestinska omgivningen. Men aktionen visar att det finns lite anständighet kvar i Israel, även om det bara var ett piss i havet när det gäller antalet bosättare som måste bort.

Inga kommentarer: