torsdag 11 december 2008

Total reträtt för Mauderaten

Så fick då Mauderaten och halvkommunisten Anders Borg till slut krypa till korset. Trots hårdnackat motstånd blev man till slut tvingade att plocka fram hela 28 miljarder för att hålla den svenska bilindustrin flytande ett litet tag. Nu väntar vi bara på 15 miljarder till gruvnäringen, 10 miljarder till Telekomindustrin och 1 miljon som får delas mellan vindkraftsindustrin och järnvägsindustrin. Nä, den sista behövs inte, för den är redan nedlagd förresten. Själv har jag svårt för att se varför det ska pumpas in pengar i en industrigren som är döende. Vi kan inte producera tillräckligt många bilar för att få lönsamhet. Volvo och Saab är små flugskitar i världens bilindustri. Mauderatens argumentation fram tills lunchtid i dag, där hon hänvisat till fiaskot med stödet till varvsnäringen har faktiskt varit korrekt. Tyvärr kunde hon inte motstå, och ni ska se att snart är Volvo och Saab statliga bolag!

Enligt en undersökning som gjorts av FN:s barnfond Unicef är Sverige det land i världen (när man jämfört de 25 rikaste länderna) som är bäst på att ta hand om barnen. Vi får högsta betyg när det gäller kvalitet i barnomsorg, Föräldraledighet, barnfattigdom, kvalitet i skolan osv. Jävla sossar som jämt ska utmärka sig och skapa skrytbyggen!

Allt fler EU-medborgare har förstått hur lätt det är att flytta över gränserna. Och invandringen till Sverige från andra EU-länder ökar. Fast nästan hälften kommer från Polen... Aftonbladet har i dag intervjuat en holländsk familj som flyttat till Sverige. Det dom tycker är det bästa med Sverige är den svenska naturen. Att människor är vänliga och väkomnande. Ett företagarvänligt klimat om man vill starta eget. Och en bra skola där barnen sätts i centrum. Det här vore spännande läsning för t.ex. Mauderaten och skoltalibanen Jan Björklund. Hör du det Jan, en bra skola som sätter barnen i centrum? Och du Mauderaten, ett företagarvänligt klimat? Holländarna har bott här några år snart, så det måste vara trots sossarnas vanstyre av företagsklimatet och skolan...

Åsså ska Aftonbladet och Bloggportalen dela ut pris till Sverige bästa bloggar. Precis som alla andra bloggar som kommenterar nyheten så är min kommentar att det inte är någon idé att hålla någon omröstning eftersom Sven Tycker naturligtvis ska ha förstapris. Denna orginella, genomtänkta blogg full av scoop och annat spektakulärt. Jag borde också få ett speciellt omnämnande för den banbrytande designen!

Slutligen noterar jag att Stockholm Globe Arena (dvs Globen) ska byta namn. Ericsson har köpt rätten att för de kommande tio åren bestämma namnet, och har naturligtvis tänkt sig sig något med Nokia i... Nä, jag skämtar, det ska naturligtvis heta något med Ericsson. Varför inte Ericsson Empty Headball!

Inga kommentarer: