fredag 5 december 2008

Skicka räkningen till regeringen

Jag vet egentligen inte om jag ska skratta eller applådera. Men jag ser att Kalmar kommun ska skicka en räkning till Regeringen för det jobb man inom barnomsorgen fått lägga ner för att fylla i Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrssons (m) påfund om att den som begär ersättning för Tillfällig Föräldrapenning ska bifoga ett intyg från barnomsorgen om att barnet varit frånvarande. Att man infört reglerna beror på att fru Husmark i sedvanlig moderat anda tror att de flesta bara fuskar. Och att begära att arbetsgivarna skulle lämna intyg på frånvaron hade blivit för betungande för dessa, alltså blev det barnomsorgen som skulle skriva intyg. Det är bra att kommunen poängterar att det faktiskt är jobb med intygen.

Jag trillade av en ren tillfällighet över ett program på Axess TV som hette The Blues. Jsg trillade över programmet av en slump, men sedan var jag fast i en och en halv timme. Det var en underbar skildring av bluesmusiken och runt denna med underbara gamla svartvita klipp. The Blues is the Truth, if it ain't the Truth it ain't tbe Blues! Och inte ett enda reklamavbrott under hela programmet.

För en dryg vecka sedan berättade jag om Aftonbladets avslöjande av Calle Stro... f'låt Bildts skattefifflande med sin barnflicka. Jag använde då uttrycket Tefloncalle. Och mycket riktigt, skandalen dog ut mycket snabbare än mammutarna. Om det hade varit Mona Sahlin som fifflat med en barnflickas beskattning, tror ni att affären hade dött lika snabbt? Ta Tobleroneaffären! I sedvanlig ordning är Carl Bildt en teflonpolitiker, inget biter på mannen!

Och slutligen lite goda nyheter också. De fyras gäng har tydligen upptäckt att det är kris. Ett litet stimulanspaket presenterades i dag under mycket buller och bång av alla fyra partiledarna. Duktigt gjort av Fredrik, Göran, Jan och Mauderaten!

Inga kommentarer: