fredag 1 augusti 2008

Regeringen Reinfeldts stolpskott

En av Fredrik Reinfeldts verkliga stolpskott i regeringen är infrastrukturminister Åsa Torstensson. I går hörde jag henne i radion försöka prata bort varför just Sverige ska behålla en 15-års gräns för de s.k. EU-mopparna. Dessa leksaker som dagens 15-åringar kör omkring och leker med som idioter. Moped klass I som den egentligen heter får formellt bara kunna köras i 45 km/tim men körs mycket fortare än så. Dom får inte heller köras på gång- och cykelbanor, men där far dom också omkring med dessa som idioter. Bara i år har 4 ungdomar kört ihjäl sig och drygt 500 skadats. EU:s riktmärke för åldersgräns för dessa mopeder är 16 år, men den gode Åsa envisas med att vi har så långa avstånd i landet att ungdomar behöver kunna förflytta sig. Har inte Åsa fattat att moppen inte är ett transportmedel för ungdomar, det är en leksak. Dessutom av usel kvalitet. Ljuddämparna brukar paja efter en vecka och går sedan inte att laga för att ta ett exempel. Byt ut Åsa Torstensson.

Den svenska ekonomiska tillväxten är nu nere på samma nivå som 2003. Det är, enkelt uttryckt, tvärnit i ekonomin.

Jag hörde förresten på radion att "fiskmåsarna" just nu är på Västkusten. Det är segelveckan och alla bortskämda idioter finns tydligen där nu och förpestar tillvaron för lokalbefolkningen. Det är inte allas ekonomi som har bromsat in. Det finns grupper som får allt mer över för att leva loppan för. Bortskämda brats som hänger på Stureplan, åker till Båstad, åker till Gotland, åker till Västkusten och göds i pengar av en Högerregering som tror att det är bra för alla om vissa får det jävligt bra.

Jaha, så var det nya dopningsavlöjanden. 7 ryska stjärnidrottare inom friidrotten (Julia Fermenko, Gulfija Chanafejeva, Darja Pisjtjalnikova, Jelena Soboleva, Svetlana Tjerkasova, Tatjana Tomasjova och Olga Jegerova) har avslöjats med att fuskpinka när dom lämnat urinprov. Det är ju taskigt för de ärliga idrottare som (kanske) finns. Själv tycker jag att det nu verkligen är dags att flytta hela idrottsbevakningen till medicinsidorna i tidningen. Men, vad gör man inte för pengar verkar det som.

Och så ser jag att ett antal spelare i Landskrona Bois (Pär Cederqvist, Mirza Jelecák, Johan Persson och Peter Karlsson) tydligen var lite trötta på fotbollen efter att Bois gått på den femte minan på raken och gick därför på krogen för att dränka förlusten i öl. Jag har (tror jag...) sagt det förr. Att kopplingen mellan alkohol och idrott är alldeles för stor.

Jag hävdar dessutom nmu att den enda vettiga användningen för öl är att ha i snigelfällor. Hur någon, efter att doftat stanken av en två dagar gammal öl med dränkta sniglar i, kan dricka öl övergår mitt förstånd.

Enligt Googles beräkningar finns det nu 1 biljon internetsidor. Det är tolv nollor! Och det mesta är rent strunt - som Sven Tycker?

Inga kommentarer: