måndag 11 augusti 2008

Byt ledning för Försäkringskassan

Nu är det dags för nya tidningsskriverier om hur Försäkringskassans nya centraliserade organisation drabbar svenska folket. Förseningar av beslut om bostadstillägg, bostadsbidrag osv drabbar många som är i stort behov av sina pengar. Men jag har fortfarande inte hört ett ljud från Försäkringskassans allra högsta ledning med generaldirektör Curt Malmborg och arkitekten bakom dumheterna Maivor Isaksson i spetsen. Det är cheferna på mellannivå som får haspla ur sig bortförklaringar. Det är dags för media att ställa frågorna en våning upp i betongtornet. Det är dags för Curt och Maivor att ta sitt ansvar för fiaskot och söka nytt jobb!

Calle Str... f'låt Bildt har åkt iväg till Georgien. Antagligen för att, som han säger på sin blogg: - "Det är viktigt att visa stöd till ett litet europeiskt land som utsätts för övergrepp och attack". Det framgår inte klart av meningen om han avser det ryska övergreppet på Georgien, eller det georgiska övergreppet på Sydossetien. Om jag känner Calle rätt så menar han det ryska övergreppet på Georgien. Men han glömmer då vem det var som inledde de nu aktuella stridigheterna. Sydossetien har styrt sig själv (med ryskt stöd) sedan 1990-talet. I stort sett hela befolkningen är ryssar och ryska medborgare. Men när Stalin (som var georgier) drog gränsen en gång i tiden drogs den rakt igenom det ossetiska området. Den södra delen hamnade i Georgien och den norra i Ryssland. Nu räknade troligtvis den USA-utbildade och USA-stödde presidenten i Georgien, Michail Saakasjvili, med att stödet från EU och NATO skulle vara mer än ord medan Ryssland inte skulle vilja riskera en väpnad konflikt för några bortglömda bondbyar allt medan världen var upptagna av OS i Beijing. Vilket uppenbarligen var en total missräkning. Ryssarna brydde sig inte om sitt internationella rykte, EU och NATO ville inte ha en öppen konflikt med Ryssland. Och nu har Saakasjvili tvingats dra sig tillbaka igen med svansen mellan benen medan Putin visar den typiska supermaktens översittarmentalitet.

Joggingrapport: Precis som jag föresatt mig så var det dags för veckans joggingtur i går på kvällen. Eftersom det regnat i stort sett hela dagen hade jag mina onda aningar. Men framåt kvällen var det mestadels uppehåll så jag tog mod till mig och gav mig ut strax efter sju på kvällen. Om det var det faktum att jag varit ute på två promenader med Kimmy tidigare på dagen, eller att det var lite svalare än tidigare så att jag fick ha lite mer kläder på mig, eller möjligen att det blåste motvind. Men det gick ganska tungt i början. Men efter halva rundan tittade solen fram i en minut och sedan gick det lite lättare på hemvägen. Möjligtvis kan det också ha bidragit att det då är nedförsbacke och sedan medvind. Tiden 30.55 var väl inte så mycket att skryta med. Men som sagt, jag kan skylla på promenader och motvind. Det känns nu inget från de problem med vaden jag hade tidigare. Så det kanske är dags att utöka till två rundor i veckan?

Och så var det dags för nästa idrottsstjärna att supa till. Modos center, Oscar Steen, hamnade i polisarresten efter ett fyllebråk på en krog. Aftonbladets sammanställning över idrottarnas fylleskandaler på senaste tiden börjar bli lång.. Det är kanske dags för idrottens ledarprofiler att ta avstånd från fyllekulturen. Men dom deltar väl själva i den så det känns som hyckleri?

Och så noterar vi att det första dopingavslöjandet från OS-stan. Spanjorskan Maria Isabel Moreno kallades till dopningskontroll., Och hon visste tydligen hur det skulle gå för hon åkte hem med svansen mellan benen redan innan resultatet offentliggjorts. Vilken gren hon tävlar i? Gissa en gång! Rätt gissat - cykel.

Inga kommentarer: