fredag 8 augusti 2008

08.or firar

Idag är det 080808. Inte bara invigning av de Olympiska Spelen i Beijing utan också stockholmarnas stora dag. Något som tydligen ska firas ordentligt i Fjollträsk. Hoppas alla stockholmare håller sig innanför tullarna så vi andra får det lugnt och skönt en dag. Om det finns något samband mellan detta och det faktum att det är Internationella Orgasmdagen i dag har jag ingen aning om. Men på tal om just stockholmare och det sexuella ämnesområdet så såg jag på något ställe att försäljningen av potensmedel är överlägset störst i just Stockholm. Jag påstår inte att det finns något samband med något annat, men med statistik kan allt bevisas.

För första gången sedan koncentrationslägret i Guantánamo öppnades har en fånge där fått sin skuld prövad i en domstol. Salim Hamdan (som suttit internerad i Guantánamo i 8 år) har nu dömts till 5 1/2 års fängelse för att ha varit chaufför åt Osama bin Laden. Domen var en stor missräkning för åklagarsidan som krävt livstids fängelse, eller minst 30 år. Eftersom han redan suttit inspärrad längre tid än domen löd på borde han ju släppas snarast. Pentagon har däremot antytt att det inte är tal om något sådant. Han ska stanna kvar inspärrad. Så mycket för värdet av den domstolsprövningen!

Bye bye vänner
Jag var och åt en god måltid tillsammans med mina gamla arbetskamrater på Försäkringskassan i går på kvällen. God mat i trevliga vänners lag är alltid trevligt. På bilden samling i gröngräset innan. Nu var ju huvudskälet till träffen kanske inte den mest positiva eftersom det handlade om avtackning av Eva (och i viss min även eder skribent). Hur som helst var det kul att träffa de gamla kompisarna. Och tråkigt att höra bekräftat att det man även läser i bloggen Försäkringskassan - inifrån tyvärr stämmer. Det är förunderligt att man från politiskt håll inte ingriper och sparkar de ansvariga på myndigheten. Å andra sidan är det kanske inget att förundra sig över eftersom ansvarig minister är Socialförsäkringsminister Cristina "en tredagars släng av utbrändhet" Husmark Pehrsson (m)!

Förre statssekreteraren Lars Danielsson har fått jobb. Carl Bildt som sysslat med vuxenmobbing av den högre skolan har hittat ett lämpligt jobb så långt från Arvfurstens Palats som möjligt. Lars Danielsson ska bli generalkonsul i Hongkong och Macao. Jag är övertygad om att Lars Danielsson kommer att sköta det jobbet bättre än Calle Str... f'låt Bildt sköter sitt jobb som Utrikesminister!

I en notis i HD såg jag att Kastrup i Köpenhamn satt nytt passagerarrekord. Upp 5% tycker jag mig minnas att det var. Och i Sverige redovisar Luftfartsverket en ökning med 3% i juli av inrikesflyget jämfört med förra året. Även utrikesflyget fortsätter att öka. Och i en annan notis ser jag att nu har samtliga riksdagspartier sagt JA till att projektera för höghastighetståg i Sverige. Det rör sig om en linje Stockholm - Göteborg och en linje Stockholm - Skåne - Danmark. Ja, alla riksdagspartier UTOM moderaterna alltså!

En opinionsundersökning gjord av norska Santio Research visar att Sverigedemokraterna nu är större än både Centern och Kristdemokraterna (som åker ur riksdagen). Siffrorna fick mycket stor uppmärksamhet. Fast det sades inte mycket om att ökningen för SD låg inom felmarginalen!

Det har tydligen utbrutit ordentliga våldsamheter i Sydossetien. Georgiska trupper har trängt in i provinsen och bombat flera städer. Det finns stora likheter mellan konflikten i Sydossetien och den om Kosovo. Albanerna i Kosovo ville helst ansluta sig till Albanien och förklarade sig självständiga från Serbien. Innevånarna i Sydossetien (som var en del av Georgien) vill ansluta sig till Nordossetien (som är en del av Ryssland) och har därför förklarat sig självständiga från Georgien. Kosovo har fått starkt stöd från NATO och EU, och bland annat har Serbien bombats för att tvinga bort serbiska styrkor från Kosovo. Och flera väststater har erkänt Kosovo som en självständig stat. Däremot är stödet för Sydossetien mycket svalt. Och några direkt fördömanden mot den Georgiska invasionen har jag inte hört. Kan det finnas något samband mellan detta och det faktum att Georgien sökt nära förbindelser med NATO och EU och att det är amerikansk militär som tränat de Georgiska styrkorna?

1 kommentar:

Anonym sa...

angående http://www.fk-attraktiv.blogspot.com/


Man blir verkligen mörkrädd...

Kan det inte vara val snart!