tisdag 5 augusti 2008

Borgeffekt på utanförskapet

Antalet personer i det av Högeralliansen myntade begreppet utanförskap ökar för tredje månaden i sträck. I dag är fler öppet arbetslösa, fler är i åtgärd och fler studerande är registrerade som arbetssökande jämfört med för ett år sedan. De dynamiska högereffekterna börjar ge utslag.

En halv miljon svenskar har dessutom lämnat A-kassorna sedan högerregeringen försämrade ersättningen samtidigt som kostnaden höjdes för den försämrade försäkringen. Från en medlemsgrad på 90% till 75% på några år. Anders Borg måste vara en av de mest effektiva högerpolitiker som fostrats! Det kan påpekas att årets arbetslöshet beräknas till att bli 4,2% för att nästa år öka till 4,7%. Och samtidigt står alltså en mycket större andel utanför försäkringssystemet. Bra gjort Anders!

Okej, jag lovar att inte klaga på värmen fler gånger! I går inledde jag en veckas semester, och samtidigt byttes vädret från sommarvärme till höststormar på en natt. I går vräkte regnet ner hela dagen, från midnatt till midnatt i stort sett. Det sägs att det kommit en tiondel av årsnederbörden på en dag. På ett dygn kom lika mycket regn som det normalt faller under hela augusti. Dessutom stormade det ordentligt. Det gamla partytältet i trädgården är främst en samling tygstycken och plåtrör. Till min förvåning stannade allt kvar inom tomtgränsen. Allt bara för att jag klagat på hettan? Kan det aldrig vara en måtta på vädret? Hur som helst har jag dock redan bestämt mig för att stryka löftet från början på stycket. Jag kommer att fortsätta klaga på vädret när jag inte är nöjd! Varför ta bort det roligaste som finns - att gnälla?

Fast det verkar som om det långa skyfallet haft en positiv effekt. Normalt brukar det krylla av mördarsniglar i pumpaodlingen kort efter en regnskur. Jag hittade inte ett enda slemmigt monster i dag på förmiddagen. Kan det vara så att kräken dränkts av regnet? Det kanske också ska påpekas att kommunens bygge av en pumpstation nedanför Bruksgatan verkar ha fungerat. Trots skyfallen verkar inte en enda källare i kvarteret ha drabbats av översvämning denna gången. DET är nämligen inget som är roligt. Jag vet, jag har drabbats några gånger. Även om jag haft tur och bara fått max några centimeter vatten som rusat in genom källardörren via en golvbrunn utanför som uppenbarligen sprutat regnvatten som inte kunnat sväljas av avloppssystemet längre ner i backen. De som bor nedanför i backen har drabbats värre....

Det känns riktigt skönt att det förts en liten debatt i (bland annat) Aftonbladet om vilken bild av HBT-personer som den (ytterst kommersiella) Pride-festivalen egentligen ger. I varje fall den mediebevakning som sker (och uttalanden från många ansvariga) försöker ge en bild av HBT-personer som en samling sexgalna, exhibitionistiska knäppskallar. Är det verkligen den bilden ansvariga vill ge? Borde man egentligen inte istället försöka visa att HBT-personer är helt vanliga människor? Med samma önskemål och drömmar, med samma svagheter och problem som alla andra. Men, det är farligt att framföra kritik, för den som är kritisk blir nästan direkt stämplad som homofob.

För övrigt kan jag inte låta bli att fortsätta klanka på folkpartiklen Camilla Lindberg. Det framgår i dag att den folkpartistiske riksdagsledamoten även via SMS hotat den enligt henne tjuvaktige muslimen med att SÄPO nu var inblandad. Något som i själva verket var rena rama struntpratet. Det står helt klart att Camilla Lindberg (fp) tyvärr verkar ha drabbats av hybris. Men jag vill bestämt dementera att denna personlighet inte har något att göra med hennes judiska bakgrund. Lika lite som att tjuverier har med den muslimska tron att göra.

Inga kommentarer: