lördag 5 juli 2008

Högeralliansen + Bonnier = sant!

Jag har tidigare kommenterat det faktum att Bonnier framfört klagomål till EU på det svenska presstödet. Just storstadsstödet skulle vara speciellt farligt enligt Bonniers sätt att se det. Klagomålet har man gjort i hemlighet, och när det avslöjades att det var Bonnier som klagat begärde man att klagomålet skulle hemligstämplas. Det är just två konkurrenter till Bonniers tidningar som får ut bidrag i form av presstöd på det sättet. Svenska Dagbladet som konkurrerar med Bonniers Dagens Nyheter i Stockholm och Skånska Dagbladet som konkurrerar med Bonniers Sydsvenska Dagbladet i Malmö. Den som skulle vinna på en ändring är just Bonnier. Och Högeralliansen har alltså aviserat en förändring i syfte att ta bort stödet till SvD och SkD. En förändring som hotar dessa båda tidningars existens och skulle göra Bonniers båda tidningar närmast ensamma på marknaden. Nu ser jag att ansvarig EU-kommissionär på en fråga svarat att det svenska presstödet inte på något sätt bryter mot EU:s regler. Alltså går Högeralliansen bara Bonniers till mötes som tack för hjälpen under valrörelsen. Det finns flera exempel på detta. Avskaffandet av reklamskatten är ett annat område som Bonniers krävt länge, och som nu ska effektueras. Man har låtit Bonnier ta över hela ägandet av TV4, vilket är ett brott med det avtal som ursprungligen skrevs. Man har accepterat att Bonniers fått monopol inom biografbranschen. Man låter TV4 köpa Canal Digital, vilket ytterligare ökar Bonniers makt inom TV. Och den nya utredningen om Public Service kräver att SVT kraftigt minskar sponsorsintäkterna. Detta gör att SVT kan köpa in färre idrottsevenemang - som alltså blir lediga för TV4 att köpa (TV4 som alltså ägs av Bonnier). Tack för hjälpen i valet!

Någon som heter Bruse Springstin eller något ditåt är tydligen på besök i landet. Det verkar så i varje fall eftersom namnet nämns lite varstans och Aftonbladet i går hade en hel bilaga om gubben. Är han sångare eller nå't?

Kimmy på grönbete
Det har varit en mycket varm dag i dag. Men efter lunchen valde Kimmy och jag (ja, det var ju jag som valde och Kimmy som följde med) att ta en lång promenad uppe på Söderåsen. Detta med familjen både kvinnliga väsen valde att ge sig ut till shoppencentrat i Hyllinge. Jga tcykjer att Kimmy och jag gjorde det bästa valet. Bilden viar hur Kimmy satt sig i gröngräset vid en stig och bara njöt av stillheten. Och att njuta av stillheten, det gör han inte ofta. Möjligen när han är mycket trött.

Tre dagar i sträck har någon/några lustigkurrar roat sig med att hälla tvättmedel eller något annat löddrande i fontänen framför kommunkontoret här i Åstorp. Egentligen ska man beundra denna/dessa generösa individer. Dom offrar pengar för att köpa tvättmedel, är uppe tidigt på morgonen för att hälla det i fontänen. Och upprepar detta morgon efter morgon. Det tyder på energi och uthållighet. Tänkt om dom använt detta till något vettigare. Första dagen var det ganska kul, men nu är det mest irriterande. Värst var det i torsdags då man uppenbarligen dels hällt i för mycket och det samtidigt blåste ganska bra. Det satt lödder i träden i hela kvarteret. Nu tycker jag att ni kan hitta på något vettigare!

Inga kommentarer: